Získejte až 25 000 Kč zpět za Váš zákrok

Každý měsíc máte šanci vyhrát.
Uložte si fakturu a zúčastněte se!

Zúčastněte se

Nějaké novinky? Podělte se s naší komunitou o svůj pokrok

18. 2. 2020 · Aktualizováno: 3. 10. 2023

Rekonstrukce prsu s implantáty Mentor 330ml

Stojí to za to
Průměrná cena: 56.600 Kč

O lékaři

Hodnocení:
Rekonstrukce prsu s implantáty Mentor 330ml
Opravdu chcete odstranit tento obrázek?

Je mi 55 let, v říjnu 2019 jsem podstoupila rekonstrukci prsu implantátem. Implantát MENTOR 330 ml pod sval. Mastektomie byla provedena v rámci onkologické léčby v roce 2018. Částečně zůstala zachována kůže ve spodní části. Rozhodla jsem se pro rekonstrukci na klinice ESTHÉ, po konzultaci s panem Doc. Ondřejem Měšťákem. Navrhl mi postup, vše vysvětlil a výsledek je podle očekávání. Při následné kontrole jsme se dohodli na preventivní mastektomii a rekonstrukci druhého prsu. Rozhodla jsem se pro odstranění žlázy i bradavky, abych minimalizovala riziko do budoucna. Vzhledem k dlouhé čekací lhůtě, která je na tyto zákroky, chcete li úhradu od pojišťovny, jsem se opět rozhodla pro placený zákrok na klinice ESTHÉ. V březnu mě tedy čeká další operace a druhý implantát. Věřím, že i tentokrát vše proběhne k naprosté spokojenosti a já se budu těšit ze souměrného hrudníku a dobrého pocitu, že jsem udělala správný krok.

7

Komentářů (7)

Milá LeoLeo,<br />
především děkujeme za sdílení Vaší zkušenosti i s fotkami před a po. Takovéto zkušenosti jsou největším přínosem pro ženy, které toto onemocnění postihne, a je super vidět, že řešení existuje. Výsledek mi přijde fantastický a i velikost mi přijde úplně akorát ! Moc Vám držím palce v březnu, a už se těším na další vloženou zkušenost a fotku nových, krásných prsou ! Implantáty Mentor jsou uznávány pro svou bezpečnost a kvalitu, myslím, že lépe jste si opravdu vybrat nemohla. Držte se !
Opravdu chcete odstranit tento obrázek?
Odpovědět
Dobrý den, chci se zeptat, zda máte anatomický implantát, výsledek je velice pěkný a přeji Vám, aby i druhá operace proběhla stejně dobře. Mně je 53 let a k rekonstrukci prsou (po oboustranné mastektomii 2001 a2002) jsem se rozhodla až po mnoha letech z mnoha důvodů (rodinných i zdravotních). Nyní jsem po vložení expandérů (neměla jsem dostatečný kožní kryt) a v dubnu mě čeká výměna za implantáty. Vše probíhá na odd.plast.chirurgie FN Plzeň, kde jsem byla velice spokojená a ani čekací doba nebyla dlouhá, vše na pojišťovnu. Určitě se pak také pochlubím výsledkem.
Opravdu chcete odstranit tento obrázek?
Odpovědět
Dobrý den, Jitko! <br />
Mám anatomický implantát MENTOR CPG 322 o objemu 330 ml. Tvar a velikost jsem nechala na panu docentovi. Původně jsem také měla začít expandérem, ale nakonec jsme se dohodli, že se pokusí dát implantát rovnou a tak jsem měla po narkóze (mimochodem skvělý pan doktor anesteziolog) překvápko, co se povede... Zároveň mi "opravil" původní jizvu, tak mám teď mnohem vzhlednější než tu původní. Za čtyři týdny už bych měla být i po druhé operaci a doufám, že vše zase klapne. <br />
Jen pro upřesnění, měřím 165 cm a vážím 68 kg. Mám poměrně široký hrudník, tak ani těch 330ml není nijak přehnaně mnoho. Vzhledem k tomu, že je to pod svalem a nad ním nezbyl žádný vlastní materiál, tak je výsledek asi jako normální "dvojka".<br />
Držím vám palce, ať se vaše rekonstrukce zdaří !!! Až budu po, tak napíšu a časem se i pochlubím, bude-li čím :-)
Opravdu chcete odstranit tento obrázek?
Odpovědět
Dobrý den, děkuji za odpověď a přání, ohledně postavy to mám podobně-170cm a 66kg, mám expandéry Mentor pod sval nyní naplněné 350 a 250ml (asymetricky protože vlevo jsem měla při mastektomii resekovaný částečně i prsní sval a tkáně tam chybí více), takže dosáhnout symetrie bude u mě asi trochu obtížnější, ale bylo mi řečeno, že těch 350 ml bude odpovídat zhruba "dvojkám" (podobně jako Vám). Také Vám držím palce, ať vše dobře dopadne, časem snad vložím i své fotky, zatím s expandéry to není o tvaru, ale už teď jsem ráda, že jsem se konečně rozhodla a šla do toho a těším se na konečný výsledek.
Opravdu chcete odstranit tento obrázek?
Odpovědět
Dobrý deň, chcem sa opýtať v pperovanej časti je pokožka čo sa pocitu týka úplne "mŕtva" ?
Opravdu chcete odstranit tento obrázek?
Odpovědět
Dobrý den, je to tak. Téměř celý povrch prsu je necitlivý. Bylo to tak již po odstranění prsu a části podkoží při první operaci. Někdy se prý cítění vrátí zpět, ale u mě je to beze změn. Povrch rekonstruovaného prsu zůstává necitlivý a také trochu studenější...<br />
Už jsem si na to zvykla. Teď jsem zvědavá, zda to dopadne stejně i při mastektomii a rekonstrukci druhého prsu . Určitě se časem podělím o nové zkušenosti.
Opravdu chcete odstranit tento obrázek?
Odpovědět
Vypadá to výborně, už máte po druhé operaci?
Opravdu chcete odstranit tento obrázek?
Odpovědět
Opravdu chcete odstranit tento obrázek?

Zaujal Vás tento příběh? Podělte se s námi o ten svůj!

Reklama
krásný výsledek

Pan doktor je opravdu odborník, je šikovný, vše vysvětlí a má velice lidský přístup.Jsem po rekonstrukci prsu a musím říct ,že výsledný efekt je krásný a dokonalý.Všem ženám, které prošly peklem rakoviny prsu a jsou po ablaci vřele doporučuji...

Číst dál

Veškeré informace na této stránce pocházejí od uživatelů portálu, nikoli od lékařů nebo specialistů.

Obsah zveřejněný na portálu Estheticon.cz nemůže v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.