otok levého prsu 6 let od operace

Katka123456
12. 6. 2021 · Poslední odpověď: 24. 8. 2021

Dobrý den, mám implantáty Polytech cca 250 ml pod svalem a včera ráno jsem se probudila s bolestí a zpozorovala výrazný otok levého prsu. Nijak sem nesportovala. Může to být třeba jen třeba přeležením? Dnes si radši beru pooperační podprsenku a po víkendu se objednám na sono, ale zajímalo by mne, zda se něco takového může běžně z ničeho nic stát. (ps - ještě den předtím sem měla nepohodlnou podprsenku, díky za odpověď)

Reklama

odpovědi (2)

Všechny odpovědi na tento dotaz pocházejí od kvalifikovaných lékařů

24. 8. 2021

Dobrý den,
implantát je cizorodý materiál a může tedy tkáň kolem něho reagovat otokem, podrážděním tkání prsa prakticky kdykoliv. Je vhodné prsa uklidnit, jak jste udělala, chránit prsa proti přílišnému pohybu pevnou podprsenkou, bylo by možné i prsa chladit.
Někdy je nutné tento otok a bolest zklidnit pomocí antibiotik.
S pozdravem
MUDr. Helena Singerová
Plastická chirurgie
Praha 2

2 adresy v Praha (kraj)
Plastický chirurg
2. 8. 2021

Dobrý den,
ano je to možné, Váš postup je správný, pevná podprsenka a určitě ultrazvuk. Dle nálezu na ultrazvuku a dle toho, jak se bude stav vyvíjet u Vás se pak dál bude postupovat. Optimálně se vše zklidní a ultrazvuk bude v pořádku, pokud ne pak budete muset kontaktovat svého operatéra.

S pozdravem

M. Molitor

Reklama

Najít další otázky

Podobné dotazy

Zvětšení prsou
3 odpovědi, nejnovější odpověď: 21. 4. 2022
Zvětšení prsou
3 odpovědi, nejnovější odpověď: 30. 1. 2017
Zmenšení prsou
1 odpověď, nejnovější odpověď: 28. 4. 2019
Zvětšení prsou
7 odpovědí, nejnovější odpověď: 10. 8. 2021
Zvětšení prsou
2 odpovědi, nejnovější odpověď: 20. 4. 2018
Gynekomastie
2 odpovědi, nejnovější odpověď: 18. 10. 2022
Zmenšení prsou
4 odpovědi, nejnovější odpověď: 1. 3. 2022
Zvětšení prsou
2 odpovědi, nejnovější odpověď: 12. 10. 2010
Liposukce
2 odpovědi, nejnovější odpověď: 13. 7. 2022
Zvětšení prsou
4 odpovědi, nejnovější odpověď: 16. 2. 2016

Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.

Poradit pacientovi
Zeptejte se lékaře