Dobrý den, chystám se na abdominoplastiku a řeším jak to udělat s antikoncepcí. Beru ji pravidelně už dlouho a mám díky ní jak po bolestech tak i srovnaný cyklus. Bohužel mi vhodný termín operace vychází 3 dny před menstruací a to asi vzhledem k špatné pohyblivosti není úplně dobré.Když si "posunu" menstruaci o týden,tak v den operace ještě budu brát pilulky,ale to jsem zase slyšela,že se nesmí nic jíst,včetně léků.Tak já nevím.Opravdu antikoncepce tolik vadí na celkovou anestezii?Děkuji
Dobrý den,
musím souhlasit s kolegou Tomáškem. Proberte tuto záležitost s Vaším operatérem.
S pozdravem
Prim. MUDr. Martin Molitor, Ph.D.

Antikoncepce může ovlivňovat krevní srážlivost, proto se obvykle vysazuje měsíc před operací. Vše proberte s operaterem. Při menses je větší krvácivost u ženy, nicméně se často stává, že se ženy " z nervů před operací" rozmenstruují v den operace a taky se to operuje.
Je to věc operatera.
Zdraví Dr. Tomášek
Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.