Otoky tváře po Dysportu

Mar504
12. 4. 2025 · Poslední odpověď: 16. 9. 2025

Dobrý den, v úterý mi byl aplikován Dysport mezi oči a kolem očí. Už večer jsem cítila trošku pálení očí. Druhý den k večeru jsem cítila horkost ve tvářích, a když se usměji, tak je vidět, že jsou tváře oteklé. Byla jsem na pohotovosti, kde mi dali Zodac. Druhý den jsem kontaktovala paní doktorku, která mi látku píchala. Nikdy se s tímto nesetkala. Bohužel cítím více a více napětí v celém obličeji a horkost. Oči mě též pálí. Přijde mi to jako kdyby se ta látka rozlila po celém obličeji. Nutno říci, že po aplikaci jsem procvičovala mimické svaly. (Smích,mračení) Nyní beru ibalgin a zodac. Dnes je to čtvrtý den a je to stále stejné. Prosim o rady, co mám dělat. Jsem zoufalá. (Ještě doplním, ze v říjnu mi jiná paní doktorka do stejných míst píchala botox a pálily mě oči. Této paní doktorce jsem to říkala.) Velice Vám děkuji za rady. S pozdravem Market

Reklama

odpovědi (2)

Všechny odpovědi na tento dotaz pocházejí od kvalifikovaných lékařů

Dobrý den, to, co popisujete nepatří k běžným nežádoucím účinkům. Vzhledem k tomu, že jste psala, že to nastalo již po prvním botoxu, mohlo by jít o alergickou reakci. Dle aktuálního stavu, který by měl posoudit lékař osobně, by se měly nasadit kortikoidy. Doporučuji Vám navštívit estetickou kliniku.

dobrý den, skutečně to může být alergická reakce. Podal bych vám injekčně 1 dávku kortikoidů. Efekt botulinu může zasahovat daleko za hranice aplikované oblasti, ale nejpozději po 4 měsících vymizí. S pozdravem, MUDr. Radek Poláček

Reklama

Najít další otázky

Podobné dotazy

Botulotoxin
1 odpověď, nejnovější odpověď: 16. 4. 2025
Botulotoxin
4 odpovědi, nejnovější odpověď: 13. 11. 2007
Botulotoxin
11 odpovědí, nejnovější odpověď: 11. 3. 2014
Botulotoxin
7 odpovědí, nejnovější odpověď: 15. 11. 2010
Kyselina hyaluronová
2 odpovědi, nejnovější odpověď: 12. 1. 2021
Botulotoxin
8 odpovědí, nejnovější odpověď: 21. 9. 2016
Zvětšení rtů kyselinou hyaluronovou
3 odpovědi, nejnovější odpověď: 26. 4. 2023
Botulotoxin
4 odpovědi, nejnovější odpověď: 2. 4. 2008
Botulotoxin
2 odpovědi, nejnovější odpověď: 15. 10. 2024
Botulotoxin
2 odpovědi, nejnovější odpověď: 21. 12. 2021

Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.

Poradit pacientovi
Zeptejte se lékaře