Spadlá horní víčka - alternativní zákroky

xtump104
xtump104
4. 5. 2022 · Poslední odpověď: 10. 5. 2022

Hezký den, hledám marně zákrok, který by mi vyřešil spadlá horní víčka, už zasahují do oblasti řas a obávám se, že za nějakou dobu už nebudu vidět. Je mi 39 let, mám implantované ICD - nepřipadají v úvahu přístroje s radiofrekvencí, silným ultrazvukem, elektromagnetickým polem, ani kauter a plexr. Bohužel mám sklony k tvorbě keloidních jizev, proto plastika víček nebyla ze strany chirurga doporučena. Mám genetickou vadu srdce, nechci tudíž ani botox, ani žádné chemické látky do těla. Roky sleduji estetickou dermatologii a nevidím snad žádné trvalejší řešení - snad laser Fotona, nitě apod. Děkuji a jsem s pozdravem Petra Tůmová

Reklama

odpovědí (5)

Všechny odpovědi na tento dotaz pocházejí od kvalifikovaných lékařů

10. 5. 2022

Dobrý den, Petro, vše je otázkou lokálního nálezu, ale obecně lze říci, že u pacientů s ICD je použití bipolární kauteru bez problému. Botox Vám blefarochalazu nevyřeší a použití nití má svoje limity. Proto bych podle Vašeho popisu volil klasickou blefaroplastiku v lokální anestezii, kde množství i koncentrace lokálních anestetik je malé a celkově se v organismu téměř nijak neprojeví. Co se týče keloidnich jizev, tak ty se na horních víčkách nevyskytují, v odborné literatuře není popsán ani jeden případ, takže nevím, kdo Vám operaci z tohoto pohledu nedoporučoval, ale je to nesmysl.

S pozdravem PŠ

Praha
Plastický chirurg, Intimní chirurg
5. 5. 2022

Dobrý den,
tuto problematiku řeší plastika očních víček. Zákrok je pouze ambulantní a časově nenáročný. Doporučuji osobní konzultaci.

S pozdravem
MUDr. Andrea Musilová
Klinika YES VISAGE

2 adresy v Jihomoravský kraj, Praha (kraj)...
Estetická chirurgie, Estetická medicína
5. 5. 2022

Dobrý den,
operaci horních víček je možné podstoupit jen v lokální anestesii, jizvy se obecně hojí velmi dobře. Před výkonem je ale nutná osobní konzultace, kde spolu můžeme všechny podbrobnosti před a po výkonu probrat.
S pozdravem
MUDr. helena Singerová
UEM -Emauizy
Vyšehradská 49, Praha 2

2 adresy v Praha (kraj)
Plastický chirurg
5. 5. 2022

Dobrý den,
u pokleslých horních víček je efektivní operace víček, kdy se odstranění kožních převisy a redukují se tukové prolapsy. Výkon je možné podstoupit v lokální anestesii, před výkonem je ale nutná osobní konzultace, kde všechny podrobnosti výkonu a hojení probereme.
S pozdravem
MUDr. Helena Singerová
UEM - Emaizy, Vyšehradská 49, Praha 2

2 adresy v Praha (kraj)
Plastický chirurg
4. 5. 2022

Vážená paní Tůmová,
při velikém nadbytku kůže na horních víčkách, nelze stav řešit jinak než chirurgicky, tj. horní blepharoplastikou. Z tohoto pohledu může být problém popisovaný sklon ke keloidním jizvám. Keloid na horních víčkách je velmi raritní věc, keloidní jizva se vytváří obvykle v jiných tělesných partiích. Vše byste měla prodiskutovat s kvalifikovaným plastickým chirurgem, "estetičtí dermatologové" tyto operace neprovádějí.
S pozdravem, prim. Dr. V. Víšek, CSc., CAN Clinic.

Praha
Plastický chirurg, Intimní chirurg
Reklama

Najít další otázky

Podobné dotazy

Operace očních víček
3 odpovědi, nejnovější odpověď: 11. 6. 2008
Brow lift
3 odpovědi, nejnovější odpověď: 17. 6. 2023
Operace horních víček
3 odpovědi, nejnovější odpověď: 14. 3. 2022
Kyselina hyaluronová
5 odpovědí, nejnovější odpověď: 15. 4. 2019
Operace očních víček
4 odpovědi, nejnovější odpověď: 26. 9. 2017
Operace horních víček
10 odpovědí, nejnovější odpověď: 17. 11. 2013
Operace očních víček
9 odpovědí, nejnovější odpověď: 18. 9. 2011
Injekční výplně
1 odpověď, nejnovější odpověď: 13. 5. 2024
Operace očních víček
4 odpovědi, nejnovější odpověď: 13. 11. 2021
Brow lift
3 odpovědi, nejnovější odpověď: 1. 12. 2022

Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.

Poradit pacientovi
Zeptejte se lékaře