Dobrý den, jsem necelé dva týdny po labioplastice. Při mytí mi opadl strup z jedné části a mám pocit, že se mi udělala keloidní jizva. Mám mít obavy? Je možné, že se na takovém místě může udělat? nebo je příliš brzy na to se z toho stresovat? Keloidní jizvu jednu mám na rameni, tak mám obavy aby se mi neudělala na takovém místě. Předem moc děkuji za odpovědi.
Dobrý den,
keloidní jizva se nevytvoří za 2 týdny a už vůbec ne na sliznici. Myslím, že máte zcela zbytečné obavy. Rána se bude hojit cca měsíc, postupně se zcela vyhladí.
Dobrý den,
je to velmi nepravděpodobné, že se v těchto místech vytvoří keloidní jizva, navíc tak brzy po výkonu. Hojení trvá mnohem déle, nyní o jizvu pečujte, sprchujte ji ev. desinfikujte, aby se jizva zahojila.
Opatrujte se
S pozdravem
MUDr. Helena Singerová
Dobrý den,
pokud jste necelé dva týdny po labioplastice, pak se vám zcela jistě keloid nevytvořil. Za tak krátkou dobu se vytvořit nemůže. Navíc nelze srovnávat rameno , kde pravděpodobnost vzniku je velmi vysoká s genitálem, kde je naopak velmi nízká.
S pozdravem
Ivo Menšík
Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.