Dobrý den, jsem týden po labioplastice. Jizvy na labiích se hezky hojí, ale jsem taková rozčarovaná z toho, že při čelním pohledu jsou pysky- respektive předkožka klitorisu stále (hodně) viditelná a vyčuhuje mezi velkými stydkými pysky (takže žádná změna). Předkožku+ labia mam ted přesně do 90°, chci se zeptat, zda ještě mohu očekávat, že se to po zmizení otoku trochu "zatáhne" a nebo to tak zůstane. Děkuji za odpovědi :)
Především jste velice brzo po operaci na to abyste situaci hodnotila a tak se momentálně nenervujte stavem jak to vypadá nyní, protože aktuálně se s tím stejně nebude nic dělat. Já osobně, když reoperuji někoho "odjinud" nedělám to dříve než za rok a tak to hodnocení Vašeho výsledku je více než předčasné.
Tento typ výkonu jsem začal dělat zhruba před 15 - 18 lety a začal jsem tím, že jsem, se pídil po přesné anatomii senzitivních nervů v této krajině právě proto, že mi jako plastickému chirurgovi zajímala zona citlivosti. Nejde totiž o to JENOM vytvarovat tuto krajinu, ale i ponechat senzitivní inervaci (správnou citlivost) této krajiny, která je pro ženu důležitější než cokoliv jiného. Zažil jsem klientku, která obešla 4 pracoviště a každé toto pracoviště si tak trochu zaoperovalo v této krajině, ale mladá dívenka neměla o citlivosti v této krajině ani ponětí a to ani nemluvím o klitoridálním orgasmu. Metodiky jak nazývá kolegyně "clitoridal unhooding" jsou výsledkem postupů vytvořených urology, urogynekology a gynekology, ale Ti při vší úctě nebyli v průběhu předatestačního období školeni na jemnost a citlivost a respektování nejen funkčnosti ale i tvaru. Proto slovo "labioplastika" je termínem plastickochirurgickým. Toto je samozřejmě můj názor. Ale vzhledem k tomu, že ani anatomové pořádně nevědí inervaci labií a kapucky klitoris (hood) pak se do této krajiny vůbec necpu a labioplastiky řeším klínovitou excisí tak abych výraznou kapucku poštěváčku stáhl tak, aby nebyla t
Dobry den,
pokial Vam operater nerobil tzv. clitoral unhooding, tak vysledok je konecny. Ako pise kolega, samozrejmostou je spolocne diskutovat o probleme a dohodnut taky operacny postup pred samotnym zakrokom, ktory zaruci realne zelany vysledok ku spokojnosti pacientky.
Na zaklade mojich skusenosti vsak skoro kazda pacientka potrebuje viac/menej redukciu predkozky v oblasti klitorisu a tak vykonavam vzdy labiopolastiku spolocne s clitoral unhooding v jednej operacii. Dolezite je zohladnit individualnu anatomiu kazdej pacientky, ktora je nesmierne variabilna a podla toho prisposobit operacnu techniku, beruc do uvahy ze tato intimna oblast je jedna neoddelitelna esteticka jednotka! Nasledne pripadne korekcie samozrejme vzdy mozne, ale nie s takym perfektnym vysledkom, aky by bol mozny v prvej a definitivnej operacii, kde sa prave prihliada na kazdy anatomicky detail.
S pozdravom
dobrý den, podle vašeho popisu to vypadá, že se stav již moc nezmění. Osobně si myslím, že jste asi nedostatečně komunikovali s vaším operatérem, ohledně vašich přání co se týče pooperačního vzhledu. Labioplastika nemá za cíl "zmenšení" nebo schování klitorisu mezi velká labia... Případně jste měli spolu hovořit i o úpravě předkožky... Nicmene počkejte ještě alespoň měsíc na konenčý stav a konzultujte se svým operatérem.
Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.