Steroidní injekce po rhinoplastice

Bus1
19. 7. 2025 · Poslední odpověď: 22. 7. 2025

Dobrý den, obracím se na Vás s dotazem ohledně pooperační péči po rhinoplastice.

V lednu 2025 (tedy přesně půl roku zpět) jsem podstoupila rhinoplastiku otevřenou metodou, bez septoplastiky u doktorky v zahraničí. Velice dlouhou dobu mi přetrvával otok i v obličeji a celkový vzhled obličeje se vrátil do pořádku až po třech měsících od operace. Ještě několik měsíců zpátky jsem byla opravdu zoufalá, jelikož špička nosu byla neforemní, velká a kulatá, nosní dírky prakticky nebyly vidět. Situace se začala zlepšovat měsíc po tom, co jsem letěla zpátky do zahraničí k paní doktorce a byla mi aplikována steroidní injekce do špičky nosu. S tvarem nosu si myslím že budu spokojená, ale stále mám viditelný otok ve špičce nosu, který se mi ale již několik měsíců nezmenšuje. Občas je lepší, občas znatelně horší. Paní doktorkou mi bylo řečeno, že potřebuji další dávku steroidní injekce do špičky nosu.

Mám velice tlustou, mastnou kůži, a proto je to pro mě jediná možnost jak dosáhnout dobrého výsledku a předejít přehnanému zjizvení tkání, které by mohly ovlivnit konečný výsledek.

Momentálně nemám možnost letět do zahraničí, proto se obracím s prosbou, zda je možnost se v tomto případě obrátit na české odborníky. Předem děkuji za každou radu a odezvu.

Reklama

odpověď (1)

Všechny odpovědi na tento dotaz pocházejí od kvalifikovaných lékařů

Dobrý den,
je nutná osobní konzultace a pokud se domluvíme můžeme kortikoid do nosu aplikovat. Objednejte se prosím.

S pozdravem
Doc. MUDr. Luboš Dražan, Ph.D., plastický chirurg

Reklama

Najít další otázky

Podobné dotazy

Rhinoplastika
1 odpověď, nejnovější odpověď: 22. 7. 2025
Zvětšení prsou
3 odpovědi, nejnovější odpověď: 23. 10. 2012
Zvětšení prsou
4 odpovědi, nejnovější odpověď: 11. 12. 2007
Modelace prsou
4 odpovědi, nejnovější odpověď: 27. 1. 2012
Lipolýza
5 odpovědí, nejnovější odpověď: 4. 10. 2016
Botulotoxin
4 odpovědi, nejnovější odpověď: 26. 6. 2014
Rhinoplastika
2 odpovědi, nejnovější odpověď: 2. 12. 2021
Rhinoplastika
2 odpovědi, nejnovější odpověď: 15. 2. 2012
Rhinoplastika
2 odpovědi, nejnovější odpověď: 10. 12. 2022
Profiloplastika
2 odpovědi, nejnovější odpověď: 9. 12. 2022

Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.

Poradit pacientovi
Zeptejte se lékaře