Hezký večer, chtěla bych se zeptat. Po porodu mi kvůli infekci nesrostla sešitá hráz a po vypadnutí stehů, se mi ranka opět rozšklebila. Na radu gynekologa jsem místo po každé desinfikovala a doufali jsme, že sroste. Srostla, ale nahoře a dole, vprostřed zůstala jakási dirka a nahoře u poševního vchodu zůstala jen velice tenká vrstva kůže, takže při pohlavním styku i mírném zapaření kůžička praskne a bolí. Jak náročná by byla oprava hráze a kam se nejlépe obrátit (do nemocnice v Jihlavě už ani nevkročím). Pokud bych měla doporučení od gynekologa, musela bych také zákrok hradit sama? Je naděje, že s tím už po operaci nebudu mít potíže nebo je to nadoživotí? Děkuji za odpověď. A.
Naděje je vždycky. Nemyslím, že je dobré pranýřovat svoji nemocnici. Porody byly komplikované od nepaměti s tím rozdílem, že tyto ženy při porodu umíraly stejně jako jejich novorozené děti. Medicina stále zvyšuje svou úroveň, ale nejde to tak rychle a dnes takto komplikovaný porod přeživší matka řeší kritikou pracoviště. Není to tak jednoruché hodnotit to černě nebo bíle.
Tuto problematiku ve spolupráci s gynekology se snažíme řešit v Ústavu pro péči o matku a dítě v Praze 4 Podolí. Je to zdravotní záležitost, tedy hrazená pojišťovnou. Zajistěte si doporučení od obv. gynekologa a objednejte se na Perineální ambulanci. Bohužewl v létě jsou dovolené a tak začínáme zase fungovat až po polovině srpna (nebo zítra naposledy - poslední čtvrtek v červnu, ale to už asi nestihnete). Zdraví Dr. Tomášek 602303877
Pravděpodobnost trombotizace není veliká. Pokud není nález výrazný, tak se výkon provádí v lokální anestesii. Zdraví Dr. Tomášek 602303877
Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.