Kompresní punčochy po sklerotizaci

eva_s58288
31. 3. 2011 · Poslední odpověď: 7. 4. 2011

Dobrý den, před 3 dny jsem podstoupila sklerotizaci křečových žilek a pan doktor mi řekl, že není nutné, abych nosila kompresní punčochu. Chci se zeptat, zda je tento způsob správný a v jakém případě je toto doporučení běžné. V případě, že není toto doporučení správné, má smysl nasadit punčochu i po třech dnech? Je mi 35 let a křečové žilky a metličky se mi projevily v těhotenství. Děkuji mockrát za odpověď.

Reklama

odpověď (1)

Všechny odpovědi na tento dotaz pocházejí od kvalifikovaných lékařů

7. 4. 2011

Dobrý večer, obecně je většinou lékařů, kteří aktivně provádějí sklerotizace, doporučována kompresní terapie, a to především po ošetřením větších žil. Kontrovezní zůstává doba trvání komprese (hodiny až týdny?) a také typ bandáže (obinadla nebo punčochy?). V tom rozhodně jasná shoda nepanuje, ale pokud má Váš lékař dobrou zkušenost s postupem bez bandáže, nelze proti tomu nic zásadního namítat (zejména, pokud byly ošetřeny pouze drobné žilky).
S pozdravem,
MUDr.Robert Vlachovský, Ph.D.
VASCUMED s.r.o. - Centrum žilní chirurgie Brno

2 adresy v Jihomoravský kraj, Praha (kraj)...
Cévní chirurg
Reklama

Najít další otázky

Podobné dotazy

Křečové žíly
3 odpovědi, nejnovější odpověď: 19. 2. 2015
Křečové žíly
2 odpovědi, nejnovější odpověď: 28. 12. 2017
Křečové žíly
3 odpovědi, nejnovější odpověď: 18. 3. 2020
Sklerotizace
Žádné odpovědi
Sklerotizace
Žádné odpovědi
Liposukce
4 odpovědi, nejnovější odpověď: 19. 4. 2022
Abdominoplastika
5 odpovědí, nejnovější odpověď: 28. 10. 2019
Křečové žíly
1 odpověď, nejnovější odpověď: 16. 3. 2011
Liposukce
6 odpovědí, nejnovější odpověď: 3. 7. 2017
Sklerotizace
1 odpověď, nejnovější odpověď: 20. 10. 2016

Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.

Poradit pacientovi
Zeptejte se lékaře