Nošení kompresních punčoch po operaci metliček

Nošení kompresních punčoch po operaci metliček

broucek  |  návštěvník  |  Hessen
  • 22 odpovědí
  • 4 Likes
Dobry den, 23.11. jsem podstoupil skleroticaci zilek na jedne noze, prekvapilo mne, jak je to docela neprijemne nasledne v te tesne puncose vydrzet, zatim je to 4 a pul dne, puncochu jsem ani jednou nesundal, je to ceska puncocha a je silne parfemovana, netusim proc, ale moje otazka zni, jestli se s tim da jezdit na kole trosku, nenarocne a jestli muzu s tim jit 2.12. do termalniho zrcadliska na 20 minut, ale jedine, jestli mi dovoli do vody vlezt i s puncochou, dolu bych si ji nedaval. Jinak na netu se daji najit ruzne bud protichudne (kolo ne!/kolo jo), nebo i prisnejsi rezimy noseni puncochy. Asi kdyz chceme co nejlepsi vysledek (riziko, ze par zilek se neznici, nebo se udelaji rychle vedle nove), je idealni mit tu puncochu stale. Da se to vydrzet, ale v noci se obcas vzbudim na prilisny tlak puncochy v oblasti kotniku a nartu. Cena za zakrok byla 4000 Kc a 100 kc doplatek za dve puncochy, planovaly se delat dve nohy, ale tyden po prvni na druhou nepujdu, to bych byl opuncochovany az prilis a navic chci videt, jestli to bude mit nejaky vysledek a pripadne si domluvim termin jiny. Diky
  • 5211 odpovědí
  • 1193 Likes
Měsícx nejezdit na kole, nekoupat se 2-3 měsíce, tedy žádné wellnes. Kompresi perte, rychle usušte, nebo nejlépe jí střídat.
Zdraví MUDr. Tomášek, plastický chirurg,
Vyjadřujte se, prosím, ke kvalitě našich odpovědí…
broucek  |  návštěvník  |  Hessen
  • 22 odpovědí
  • 4 Likes
kompresi poctive nosim, uz to budou tri tydny ve ctvrtek, mam ji porad, sundal jsem ji zatim jenom 2x. Kdyz jsem obhlizel mista vpichu, je to tam jeste citlive a poskozene zilky jsou viditelne, vice me trapi, ze se mi zda, ze metlickove zilky se mi ted udelali v hojnejsim poctu jinde a ta sklerotizovana zilka na lytku se udelala viditelnou vyse, kde sklerotizovana nebyla, protoze ani nebyla videt. Takze doufam, ze ty 4.000 Kc nebyly vyhozene penize...

Reakce na broucek

  • 5211 odpovědí
  • 1193 Likes
Bandáž noste permanentně. Mějte trpělivost výsledek uvidíte tak po půl roce...
Zdraví MUDr. Tomášek, plastický chirurg,
Vyjadřujte se, prosím, ke kvalitě našich odpovědí…

Reakce na MUDr. David Tomášek

broucek  |  návštěvník  |  Hessen
  • 22 odpovědí
  • 4 Likes
Dobry den, pane doktore, planuju 4 tydny, doktor rikal 3, takze tomu dam bonusovy tyden. Ty zilky se proste udelaly vedle a ty osetrene se jeste ani nevstrebaly. Chapu to tak, ze telo ma sve potreby prokrvovani a tlaky a kdyz se to nekde uskripne, tak se to obratem vyhrezne jinde...

Reakce na broucek

broucek  |  návštěvník  |  Hessen
  • 22 odpovědí
  • 4 Likes
Punčochu jsem dnes po přesně 5 týdnech sundal, výsledek je takový poloviční, metličkové ložisko nad kolenem se zničilo a pozvolna mizí, jiné vedle pod kolenem vzniklo. Jedna křečová žíla pozvolna mizí, na stisk tvrdší, citlivá, nazelenalá jako ustupující modřina, ale jinou žílu si nad ní přes holenní kost nevšimli a svítí na noze dál. To vše za 4000 Kč + 100 Kč doplatek za punčochy. Nevím, jestli se to dá nazvat dobrou investicí:-)

Související recenze a zkušenosti

kivinka 5.2.2018
Spokojený/á

Lidský přístup,zájem o pacienta i po operaci, jaký je efekt ještě nevím,jsem teprve týden po operaci. Operace proběhla v pohodě,pan doktor je moc šikovný,zvažuji ještě operaci druhé nohy a sklerotizac... Více 

Léčba křečových žil (varixů) - Související videa

Doktor ve Vašem okolí