Bolest v prsu

Lucie7914
12. 3. 2009 · Poslední odpověď: 18. 12. 2017

Dobrý den, jsem necelé 2 roky po augmentaci a cca před půl rokem mě začalo bolet jedno prso. Většinou citím pálení, někdy i píchání ve spodní vnější části prsu. Byla jsem s tímto problémem u svého operatéra, který nic neobvyklého nezjistil a poslal mě do mamární poradny. Tam mi udělali sono a prohlédli mě a výsledek byl stejný, nic nenašli. Bolest trvá dny, někdy i týdny, pak na čas přejde a zase se vrací. Je silnější když nosím podprsenku, i sportovní je mi nepříjemná svým tlakem, takže když to jde chodím bez. Nevím co si mám o tom myslet, nemůže jít o únik silikonu do těla?

Reklama

odpovědi (2)

Všechny odpovědi na tento dotaz pocházejí od kvalifikovaných lékařů

18. 3. 2009

Vážená slečno,
je velmi pravděpodobné, že na UZ vyšetření by se prokázala prasklina v implantátu s následným únikem gelu do blízkého okolí. Jak píšete, vyšetření bylo negativní. Ještě je možno provést mammografické vyšetření. To, co popisujete, je trochu problém. Pokud by se uvažovalo o operační revizi, vždy je dobré, když operatér ví, proč operuje, když je objasněna příčina potíží. Ve Vašm případě je každá rada drahá. Pokud budou pozíže i nadále přetrvávat, bez objasnění příčiny, máte Vy a Váš ošetřující lékař 2 možnosti- výběr menšího zla : 1/ nechat to tak, jak to je, smířit se s bolestmi. 2/ operační revizí, s ne zcela jistým výsledkem, se pokusit nalézt příčinu uvnitř a pokusit se tak stav zlepšit. Třetí, extrémní možností, je odstranění implantátů.
Srdečně Vás zdravím,
prim. MUDr. Vlastimil Víšek, CSc., plastický chirurg.

3 adresy v Jihomoravský kraj, Praha (kraj), Ústecký kraj...
Estetická chirurgie, Estetická medicína
12. 3. 2009

Únik silikonu - tedy prasklý implantát - lze většinou zjistit celkem spolehlivě buď mammografií, případně ještě vyšetřením magnetickou rezonancí.
Vámi popisované bolesti mohou spíše souviset s podrážděním mezižeberních nervů.
Zdraví
Dr Svoboda

2 adresy v Praha (kraj), Středočeský kraj...
Plastický chirurg
Reklama

Najít další otázky

Podobné dotazy

Zvětšení prsou
8 odpovědí, nejnovější odpověď: 7. 8. 2013
Mastektomie
Žádné odpovědi
Zmenšení prsou
4 odpovědi, nejnovější odpověď: 24. 7. 2015
Zvětšení prsou
6 odpovědí, nejnovější odpověď: 26. 10. 2021
Modelace prsou s augmentací
3 odpovědi, nejnovější odpověď: 15. 11. 2021
Gynekomastie
1 odpověď, nejnovější odpověď: 20. 2. 2017
Zvětšení prsou
4 odpovědi, nejnovější odpověď: 2. 7. 2015
Zvětšení prsou
1 odpověď, nejnovější odpověď: 20. 1. 2018
Rekonstrukce prsu
1 odpověď, nejnovější odpověď: 12. 7. 2013
Zmenšení prsou
18 odpovědí, nejnovější odpověď: 4. 6. 2012

Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.

Poradit pacientovi
Zeptejte se lékaře