Implantáty Mentor vs. Motiva

janinka276416
1. 4. 2015 · Poslední odpověď: 22. 4. 2015

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat jaké pro a proti mají implantáty Mentor v anatomickém tvaru a Motiva v ergonomickém. Pro jaké se rozhodnout? Děkuji

odpovědí (6)

Všechny odpovědi na tento dotaz pocházejí od kvalifikovaných lékařů
MUDr. Vlastimil Víšek CSc.
2 adresy v Praha (kraj) · 1. 4. 2015
Nejlepší odpověď
Vážená slečno, kažný z nás operatérů má nějkou oblíbenou značku výrobce, které věří. Já používám již mnoho let implantáty od firmy Eurosilicone, s velmi dobrými /i dlouhodobými/ výsledky. Domnívám se, že implantáty prakticky od všech výrobců jsou stejné /velmi dobré/ kvality. Aféra s PIPy je již minulostí a nepochybně i díky tomu jsou všichni výrobci implantátů podrobeni důkladným kontrolám. Váš konkrétní dotaz musí odpovědět palstický chirurg- váš budoucí operatér- při předoperační konzultaci.
Srdečně Vás zdravím, prim. Dr. V. Víšek, CSc., plastický chirurg.
Premium
Praha · 3. 4. 2015
Dobrý den
V roce 2003 se směrnice zdravotnický prostředek byla přijata v Evropě, podle které prsní implantáty od té doby byly klasifikovány jako zdravotnické prostředky třídy III. Jak dne 1. března 2004 jsou všechny prsní implantáty používané v Evropském společenství, musí být v souladu s nejvyššími požadavky na bezpečnost.
Doporučuji zaměřit na skušenost lékaře - garance implantátů - a doba působení na trhu (kolik lidé mají a jaké jsou skutečnosti s danou značkou ) . MUDr Issam Al Awa plastický chirurg

MUDr. David Tomášek
Praha · 2. 4. 2015
I anatomické implantáty mají různé druhy tvarů. Ono se to moc na první pohled nepozná pokud rozdíl není veliký, ale anatomické implantáty se dávají proto aby měnily tvar původního prsu. Oba typy patří k nejkvalitnějším, ale také nejdražším materiálům.
Zdraví Dr. Tomášek
MUDr. Vlastimil Víšek CSc.
2 adresy v Praha (kraj) · 2. 4. 2015
Vážená slečno,jak jsem již napsal, aplikuji Eurosilicony kulaté, případně anatomického tvaru. P. kolega Tomášek již naznačil rozdíly, přiznám se, že ač jsem již za svou dlouhou profesní kariéru provedl více jak 2000 augmentací nevím vše a jsem limitován osobními zkušenostmi s firmou Eurosilicone, dříve jsem aplikoval od firmy Polytech a v začátcích od fi. McGhan. Samozřejmě, při konzultaci s lékařem, který dané implantáty používá, se dozvíte více. A ještě si dovolím obecnou poznámku- je zcela nereálné poprsí z "0" zvětšit na "4". Takový skok objemu nemusí tkáně akceptovat, v poprsí by bylo obrovské napětí a teoreticky bv se i rána mohla rozestoupit. Ano, pod svalem, hlavně v prvních měsících po operaci to opticky vypadá na menší objem. Sval však tak za půl roku atrofuje a pak je výsledek definitivní ke spokojenosti pacientky. Umístění pod svalem má mnohem více výhod než aplikace nad sval, vždy však rozhoduje výchozí stav. Rotace anatomický implantátů je málo častý problém, maximální riziko je vždy v prvých 2-3 týdnech po operaci /tkáně uvnitř se teprve dohojují/, i pak je to spíše vzácnost, kterou ale nelze 100% vyloučit. Podprsenky se používají stejné, je několik výrobců, já kupuji tyto speciální podprsenky od formy Lipoelastic. Je evidentní, že při Vašem nerozhodném stavu musíte absolvovat konzultaci /nebo i více/ s kvalifikovaným plastickým chirurgem a vše s ním ještě před operací do detailu prodiskutovat.
To již je asi naše poslední zpráva, přeji Vám hodně štěstí, prim
MUDr. David Tomášek
Praha · 2. 4. 2015
Rozdíl je především ve tvaru. To je jediná zásadní věc. Jinak oba výrobci patří ke světové špičce.

Zdraví MUDr. Tomášek, plastický chirurg

Vyjadřujte se, prosím, ke kvalitě našich odpovědí...
MUDr. Vlastimil Víšek CSc.
2 adresy v Praha (kraj) · 1. 4. 2015
Vážená slečno, přiznám se, že běžně používám pouze kulaté /ty preferuji/ a anatomické implantáty od jmenované firmy. S těmi ergonomickými nemám zkušenosti. Při výběru typu implantátů se rozhoduje podle velikosti poprsí, figury a také lékař bere v úvahu přání pacientky. Nevím, jaké komplikace by měly nastat, resp. po teoretické stránce mohou vzniknou stejné komplikace, ať se aplikují jakékoli. Samozřejmě, tvarovaný anatomický implantát , pokud se nějakou shodou okolností posune, výsledek je pak tvarově mnohem horší než při posunu implantátu kulatého. I toto téma prodiskutujte se svým lékařem. A ještě další teorie- při stejném objemu nižší nebo střední profil zaplní plošně více prostoru než hmoty s vysoký profilem. Tahle věc se také rozhoduje při konzultaci, podle kritérií, které jsem již popsal. Mějte se hezky, prim. Dr. V. Víšek, CSc.

Najít další otázky

Podobné dotazy

Zvětšení prsou
5 odpovědí, nejnovější odpověď: 7. 12. 2018
Zvětšení prsou
2 odpovědi, nejnovější odpověď: 3. 3. 2008
Zvětšení prsou
2 odpovědi, nejnovější odpověď: 31. 1. 2019
Zvětšení prsou
9 odpovědí, nejnovější odpověď: 2. 2. 2018
Zvětšení prsou
4 odpovědi, nejnovější odpověď: 6. 2. 2018
Zvětšení prsou
6 odpovědí, nejnovější odpověď: 21. 5. 2015
Zvětšení prsou
6 odpovědí, nejnovější odpověď: 4. 1. 2010
Zvětšení prsou
7 odpovědí, nejnovější odpověď: 26. 2. 2012
Zvětšení prsou
3 odpovědi, nejnovější odpověď: 26. 8. 2008
Zvětšení prsou
1 odpověď, nejnovější odpověď: 5. 8. 2021


Poradit pacientovi