Získejte až 25 000 Kč zpět za Váš zákrok

Každý měsíc máte šanci vyhrát.
Uložte si fakturu a zúčastněte se!

Zúčastněte se

Nějaké novinky? Podělte se s naší komunitou o svůj pokrok

4. 3. 2018 · Aktualizováno: 10. 10. 2023

Operace varixů na levé noze

Nestojí to za to
Průměrná cena: 14.000 Kč

O lékaři

MUDr. Karel Beneš
Hradec Králové
Opravdu chcete odstranit tento obrázek?

Hodnocení píši až s odstupem 3 měsíců,protože se jedná o operativní zákrok a i přes šetrné provedení to je stále operace. Po vizuální stránce se noha jeví v pořádku,zůstávají malinké hrbolky v místech vpichů.Co mě ovšem trápí nejvíce je celkem velká stráta citlivosti na dotek od vnitřní strany lýtka až ke kotníku.Kvůli tomu jsem investoval nemalou částku za zákrok a výsledek celkem nanic nebo řekněme napůl.Reakce pana doktora byla ,no to víte.....je to operace a u vás v tom místě vstupu se nachází blízko nerv,ale to se zlepší.  V žádném případě nechci pana doktora poškodit.To co píši ,podotýkám právě až s odstupem 3 měsíců,aby mé hodnocení bylo pokud možno co nejvíce objektivní.Hrozně rád budu ,když se tvrzení,že se citlivost vrátí bude pravda,ale taky čtu různé recenze na  toto téma a je to celkem jednoznačné.Tak uvidíme. Takže když to shrnu,nyní jsem zklamaný a určitě bych to znovu nepodstoupil.Rád edituji hodnocení,když se efekt objeví a citlivost se navrátí.

2

Komentáře (2)

Dobrý den.Mám dotaz,jsem ve stejné situaci jako Vy,bylo by možné se s vámi spojit? Děkuji za info Libor R. xx
Opravdu chcete odstranit tento obrázek?
Odpovědět
Dobrý den,

porucha citlivosti na vnitřní straně bérce a kotníku je bohužel nejčastější neurologickou komplikací po operaci křečových žil s četností 4- 10%, která vyplývá z těsné anatomické blízkosti uzavíraného žilního kmene v dolní ¼ stehna a skrytého nervu (nervus saphenus), který vede citlivost v dané oblasti. Může se také jednat o anatomickou anomálii, kdy nerv doprovází žilní kmen i ve vyšších etážích stehna. Porucha citlivosti je nejčastěji přechodná, zlepšení citlivosti lze očekávat v řádu měsíců.

I přes neúprosnou statistiku se snažíme šetrnou operační technikou komplikacím podobného typu předcházet.

MUDr. Karel Beneš
Opravdu chcete odstranit tento obrázek?
Odpovědět
Opravdu chcete odstranit tento obrázek?

Zaujal Vás tento příběh? Podělte se s námi o ten svůj!

Reklama
Metličkové žíly odstranění
Trpím na metličkové žilky, již 3x jsem byla na laseru a bez účinku. Dozvěděla jsem se o sklerotizaci a chtěla bych vědet, zda ji můžu podstoupit. Mým snem je mýt hezké nohy a nestydět se nosit sukně v léte

Veškeré informace na této stránce pocházejí od uživatelů portálu, nikoli od lékařů nebo specialistů.

Obsah zveřejněný na portálu Estheticon.cz nemůže v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.