Získejte až 25 000 Kč zpět za Váš zákrok

Každý měsíc máte šanci vyhrát.
Uložte si fakturu a zúčastněte se!

Zúčastněte se

Nějaké novinky? Podělte se s naší komunitou o svůj pokrok

11. 3. 2019 · Aktualizováno: 6. 10. 2023

Odstranění jizvy v obličeji dopadlo ještě větší jizvou

Nestojí to za to
Průměrná cena: 1.800 Kč

O lékaři

Opravdu chcete odstranit tento obrázek?

Se zákrokem pana doktora Kufy jsem nebyla vůbec spokojena. Přinesla jsem si na zákrok kruhový skalpel 1,1 mm od mé dermatoložky,aby pan doktor udělal malou kruhovou jizu a tu sešil. Pan doktor zřejmě netušil na co skalpel je a udělal nejprve uplně zbytečný řez čáru k jizvě a kruhový skalpel vůbec nepoužil. Druhý den mi jizva praskla a byla stejná a ještě byla znatelnější o vyrytou čáru. Jizvu mi pak sešila docela obstojně paní doktorka Moravcová. Hrozná a úplně zbytečná rýha ve tváři navíc udělaná doktorem Kufou mě bude hyzdit do konce života. Myslela jsem si, že dle televizních pořadů je jeden z nejlepších a velmi nemile jsem se zklamala. Každý den při pohledu do zrcadla je mi hrozně.

2

Komentáře (2)

Pane doktore, <br />
na váš příspěvek reaguji takto. Vaše slova se nezakládají na pravdě, šití jizvy jste mi nerozmlouval. Vy jste pochybil ve způsobu provedení.. S dermatology i chirurgy jsem způsob pečlivě připravovala. Měl se použít kruhový skalpel, jemně prohloubit jizvu do kruhu a šetrně sešít. Udělala jsem však velkou chybu, které budu do konce života litovat, že jsem si vybrala vás. Předpokládala jsem, že jako chirurg a zároveň dermatolog si s takto banálním zákrokem poradíte, ale opak je pravdou. Kdybyste použil kruhový skalpel a jizvu po okruhu prohloubil a sešil, byla by jizva 1 mm a vcelku neznatelná. Vy jse však zvolil chirurgický postup, absolutně na ženský obličej nevyhovující a udělal chirurgicky do obličeje úplně zbytečnou rovnou rýhu do zdravé kůže u jizvy a kruhovým skalpelem jizvičku neprohloubil . Výsledkem vaší práce bylo, že mi po dvou hodinách jizva praskla. Vypadala jsem hrozně z jizvy 1mm mám kvůli vašemu zkaženému zákroku jizvu 5 mm dlouhou, kterou představuje nevzhledná čára hyzdící mi obličej, viz. přiložená fotodokumentace. Paní doktorka Moravcová po vás zkaženou práci předělala správným způsobem, tím že vyhloubila kruhovým skalpelem, který jsem si musela znovu přinést a za peníze znovu zakoupit vzhledem k jeho malé velikosti jizvu prohloubila a šetrně sešila. Jak to mělo být.<br />
Bohužel čára, kterou jste zbytečně udělal ve zdravé kůži a tím mi jizvu zvětšil mi hyzdí obličej stále. Jsem na Vás rozzlobená pokaždé, když se podívám do zrcadla.Mrzí mě, že jsem za vámi chodila. Měl jste přiznat, že neumíte kruhový skalpel dermatologicky použít a že mě budete řezat obličej jako chirurg a nařezávat si zbytečně jizvu dlouhou čarou, která měla být prohloubena skalpelem a sešitá jedním stehem. Měl jste přiznat, že drobné, korektivní dermatologické zákroky nezvládáte. Žádám Vás, abyste dal danou situaci do pořádku a rýhu mně na své náklady vyplnil, je to vaše chyba a špatně zvolený postup sešití jizvy. Kdybych šla k paní doktorce Moravcové, měla bych po zákroku jen viditelniou tečku 1mm. Nyní mi tuto tečku hyzdí ještě čára, která je k ní přidělaná vámi a měří 5mm a vypadá jako nevzhledná rýha v obličeji. Pro ženu je obličej velmi důležitý a vy jste pochybil na plné čáře. S takovou rýhou vámi zbytečně vyříznutou se skutečně nesmířím a žádám vaší nápravu. Kvůli vaší zkažené práci jsem musela k paní doktorce Moravcové jet dvakrát 100 km na opravu a kdykkoli se podívám do zrcadla, mám na Vás zlost. B.
Opravdu chcete odstranit tento obrázek?
Odpovědět
Dobrý den přeji,

dovolte mi zareagovat na, bohužel, zcela zkreslené informace. Samozřejmě vím, co je kruhový skalpel a vím též, jak se používá. Před zákrokem jsem Vám jasně řekl, že jizvička na tváři je tak malá, že nemá smysl ji vyřezávat, protože každý další řez přinese stejnou, ne-li větší jizvu. Přinesla jste si svůj kruhový skalpel a trvala na tom, abych jizvu vyříznul. Udělal jsem přesně to, co jste požadovala - vyříznul kruhovým skalpelem jizvu, po čemž vznikl malinký otvor, v průměru 1 mm, který jsem sešil jedním stehem, resp. uzavřel. Vše ostatní je již ovlivněno procesem hojení a jak vypadá výsledná jizva, záleží pak jen na typu hojení.

MUDr. Roman Kufa
Plastický chirurg / Vedoucí lékař"
Opravdu chcete odstranit tento obrázek?
Odpovědět
Opravdu chcete odstranit tento obrázek?

Zaujal Vás tento příběh? Podělte se s námi o ten svůj!

Reklama
Odstranění jizev po neštovicích a akné

Na výsledek si budu muset ještě počkat, ale vše probíhá nejspíš v pořádku. Pan doktor byl naprosto skvělý, otevřený, vše se mnou dopředu prokonzultoval a při zákroku, který nebyl úplně příjemný byl velmi ohleduplný a citlivý. Vše předem vždy...

Číst dál

Veškeré informace na této stránce pocházejí od uživatelů portálu, nikoli od lékařů nebo specialistů.

Obsah zveřejněný na portálu Estheticon.cz nemůže v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.