Dobrý den chci se zeptat jak poznám zda mám opravdu gynekomastii nebo jde jen o predbytek tuku v prsou. Je mi 17 let a mám k okolí bradavek pod kůží takové kuličky a je to taková hmota, co jen vysí. Dále mám hodně rozplácnuté bradavky. Pouze např. v chladu se stahno a vypadají normálně, ale jinak jsou měkké a rozplácnuté. Má tohle něco společného s gynekomastii? Nebo je to tím, že je pod bradavkou jen hodně tuku? Děkuju moc za odpověď!
Bohužel zodpovědnost za Vás do 18 let mají rodiče. Včetně souhlasu s případnou operací. Jinak budete mít s vyšetřením i operací problém. Paděra
Pokud je Vám 15let,určitě počkej do 18-20let,kd\ se ustálí hormonální vývoj.Pokud bude problém přetrvávat,potm lze uvažovat o řešení.
Myslím, že vzhledem k věku 15 let je nutné absolvovat vyšetření v doprovodu rodičů. V tom je asi Váš problém. Jinak vyšetření u dětí na účet zdravotní pojišťovny není zpoplatněno a ani jej bezdůvodně nelze odmítnout. Paděra
Dobrý den, myslím, že pokud navštívíte endokrinologa, zcela jistě Vás vyšetří i bez doporučení praktického lékaře. dr.Paděra
Dobrý den,
musíte navštívit nějakého endokrinologa a ten napíše zda se jedná o gynekomastii nebo ne. Pokud Vám to napíše a doporučí operaci, tak jí hradí pojišťovna. Pokud toto nenapíše, tak operaci si musíte hradit sám.
S pozdravem
MUDr. Miroslava Průchová
Dobrý den,
ve vašem věku dochází i u mužů z důvodu hormonálních změn ke zduření prsní žlázy i s možnou bolestivostí, většinou se stav časem zklidní a upraví. Pokud ale máte pochybnost, pak lze konzultovat endokrinologa, ten pak může indikovat-doporučit operaci s odstraněním prsní žlázy. Výkon pak lze provést za úhradu zdravotní pojišťovnou.
M.Molitor
Dobrý den, seriozní odpověď na Vaši otázku může dát lékař endokrinolog na základě vyšetření a ten by také měl doporučit případnou operaci. dr.Paděra
Dobrý den,ideální je začít návštěvou endokrinologa. S výsledky se můžete objednat ke konzultačnímu vyšetření s plastickým chirurgem,kde problematiku podrobně proberete.
S pozdravem odd.plast.chir.LD
Dobrý den,
prosím, nejlepší způsob bude, objednat se na osobní nezávaznou konzultaci k odborníkovi.
Pěkný den,
S pozdravem,
Ing. Monika Janáková
Marketingová managerka Medicom VIP

Dobrý den, navštivte endokrinologa, který Vás vyšetří. Paděra
Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.