Bolest okolo pupíku a otoky břicha 5 týdnu po liposukci

Barbora777 návštěvník
  • 2 odpovědí

Bolest okolo pupíku a otoky břicha 5 týdnu po liposukci

Barbora777  |  Praha
  • 2 odpovědí
 |  Praha
Dobry den,jsem pet tydnu po liposukci bricha a stale me boli okoli pupiku a to docela dost.Operovana jsem byla 11.4.2017.Brisko mam stale jeste vetsi a tak nevim,zda je mozne,ze je jeste otekle.Kdyz vstavam z postele prijde mi,jako kdyby me bricho vazilo tunu a musím si ho zmáčknout a přidržet když vstávám,,protože to i dost boli. Patri prosim toto vse k hojeni?Ještě nosím stále stahovací oblek a nevím,jestli už mohu normálně sedět a začít bříško zatěžovat. Děkuji mnohokrát za odpověď Barbora
  • 927 odpovědí
  • 90 Likes
MUDr. Jaroslava Kačírková  |  Otorinolaryngologie, Černošice
  • 927 odpovědí
  • 90 Likes
 |  Otorinolaryngologie, Černošice
Dobrý den,
záleží hodně na typu liposukce ,který vám byl prováděn. Po tumescentní ambulantní liposukci tyto potíže nevidím. Po klasické liposukci v celkové narkoze , je to možné .Kompresivní prádlo noste podle návodu operatéra.V oblasti je stále jistě otok. Velké bolesti by být neměly.
MUDr.J.Kačírková Medilip Černošice
  • 2510 odpovědí
  • 244 Likes

Reakce na MUDr. Jaroslava Kačírková

MUDr. Jiří Paděra - Perfect Clinic  |  Plastická chirurgie, Praha
  • 2510 odpovědí
  • 244 Likes
 |  Plastická chirurgie, Praha
Dobrý den, promiňte, ale velmi rád bych se dozvěděl, jaký je technický rozdíl ambulantní liposukce a liposukce v celkové anestesii krom právě rozdílu v umrtvení, když uvádíte, že obtíže jsou možné právě po celkové narkoze? . dr.Paděra
  • 26 odpovědí
  • 2 Likes
  • 26 odpovědí
  • 2 Likes
Pěkný den, 4 týdny po zákroku jsou opravdu ještě brzy na kompletní hodnocení zákroku. Zpravidla se dá výsledek hodnotit až po 6-8 týdnech. Pokud na sobě pociťujete delší hojení například i obyčejných oděrek, či modřin, pak lze předpokládat, že i nyní můžete vnímat hojení citlivěji, než jiní pacienti. Bříško bude ještě několik dní oteklé, čili může ještě stále při určitých pohybech (například vstávání, kdy jej zatěžujete) pálit, či pobolívat.

Kompresní prádlo doporučuji nosit 4 týdny nonstop, posléze na noc, či den po dobu ještě minimálně jednoho měsíce. Delším nošením prádla nemůžete rozhodně ničemu uškodit.

Se zátěží počkejte. Pokud pociťujete jakýkoli diskomfort, pak rozhodně netlačte nic na sílu a nechejte bříško v klidu. S pomalou zátěží můžete začít po cca 8 týdnech, kdy už by měly být veškeré otoky vstřebané. Dopřejte si odpočinek a bříšku dostatečný klid a prostor pro regeneraci.

Hezký den,
MUDr. Tomáš Paduch, specialista na liposukce
Klinika YES VISAGE
Barbora777 návštěvník
  • 2 odpovědí

Reakce na MUDr. Tomáš Paduch

Barbora777  |  Praha
  • 2 odpovědí
 |  Praha
Dobrý den, velice děkuji také Vám za rady. Liposukci mám totiž o to těžší, že jsem si zároveň nechala upravit prsa. Nemám žádné implantáty, ale jen modelaci povislých prsou. Asi jsou to celkem velké zákroky najednou, nevím, ale už se bříško lepší, protože jsem ho začala válečkovat. Jizvy na prsou už se mi hojí, stroupky už mám vyloupané a náplasti dole, jen ta kompresní podprsenka spolu s kompresí bříška je celkem síla. Možná proto je to hojení obtížnější. Jsem pedikérka a při mé práci jsem hodně v předklonu a tak bych se ještě ráda zeptala, kdy bych se asi tak mohla vrátit plně k práci. Myslíte, že by mohlo těch šest týdnů stačit? Nemůžu to bříško a ta prsa nějak poničit. Jedná se mi hlavně o to krabacení toho břicha, jestli už bych mohla normálně sedět. Jedna pedikúra mi trvá asi tak hodinu. Myslíte, že je to po šesti týdnech už možné? Děkuji velice za odpověď.
  • 4792 odpovědí
  • 904 Likes
MUDr. David Tomášek  |  Plastická chirurgie, Praha
  • 4792 odpovědí
  • 904 Likes
 |  Plastická chirurgie, Praha
Neřeště takovouto situaci mailem a jděte se nechat vyšetřit operatérem. Musí to vidět.
Zdraví MUDr. Tomášek, plastický chirurg,
Vyjadřujte se, prosím, ke kvalitě našich odpovědí…
Litujeme, ale tato diskuse byla pro návštěvníky uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Pokud jste lékař, přihlaste se.

Založte novou diskuzi k tématu Liposukce