Klepnutím na obrázek jej zobrazíte v plném rozsahu

Po rhinoplastice se mi hůř dýchá

Eva88
8. 2. 2023 · Poslední odpověď: 10. 2. 2023

Dobrý den,

koncem listopadu loňského roku jsem měla kompletní operaci nosu. V lednu jsem byla na kontrole a sdělila panu doktorovi, že se mi špatně dýchá pravou dírkou.

Taky se mi vpravo u kořene nosu znovu udělal tvrdý hrbol (který byl viditelný už po sundání sádry). Celý nos tak vypadá jako by šel mírně do mé levé strany.

Pan doktor byl velice arogantní a řekl, že se příliš dívám do zrcadla a ať si laskavě uvědomím, jaký nos jsem měla předtím. 😦 Špatné dýchání si mám pořešit s ORL - prý mi nějak vyřízne vnitřek nosu? Hrbol na pravé straně mi prý může v dubnu “ošpachtlovat??” A nos si již nemám dál nijak masírovat. Co si o tom prosím myslíte? Pan doktor svým přístupem pro mě ztratil důvěru. Děkuji

Reklama

odpověď (1)

Všechny odpovědi na tento dotaz pocházejí od kvalifikovaných lékařů

10. 2. 2023

Dobrý den,
můžete vylepovat nos v oblasti, kde je rozšířený, ponechte náplasti - stripy přes noc, otok by se měl postupně upravit, tkáně se budou tímto způsobem komprimovat a zlepší se tak tvar nosu.
Ohledně ztíženého dýchání - je možné, že stále přetrvává otok nosní sliznice, můžete zkusit tlakové masáže jizev a vnitřní části nosní dírky, otoky by se měly postupně snížit.
Pokud byste chtěla pomoci osobně, můžete se ke mně dostavit ke kontrole, k poradě, i když jsem vás neoperovala.
S pozdravem
MUDr. Helena Singerová

2 adresy v Praha (kraj)
Plastický chirurg
Reklama

Najít další otázky

Podobné dotazy

Rhinoplastika
2 odpovědi, nejnovější odpověď: 2. 12. 2021
Rhinoplastika
2 odpovědi, nejnovější odpověď: 10. 12. 2022
Rhinoplastika
2 odpovědi, nejnovější odpověď: 15. 2. 2012
Profiloplastika
2 odpovědi, nejnovější odpověď: 9. 12. 2022
Rhinoplastika
3 odpovědi, nejnovější odpověď: 22. 3. 2017
Rhinoplastika
2 odpovědi, nejnovější odpověď: 15. 8. 2023
Rhinoplastika
1 odpověď, nejnovější odpověď: 3. 10. 2022
Rhinoplastika
2 odpovědi, nejnovější odpověď: 8. 1. 2023
Rhinoplastika
2 odpovědi, nejnovější odpověď: 6. 10. 2008
Rhinoplastika
4 odpovědi, nejnovější odpověď: 13. 7. 2012

Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.

Poradit pacientovi
Zeptejte se lékaře