Bouličky po blefaroplastice

sara93
14. 11. 2022 · Poslední odpověď: 16. 11. 2022

Dobrý den, jsem 10tý den po transkonjunktivální blefaroplastice dolních víček a udělaly se mi na obou víčkách takové tvrdší bouličky, které jsou lehce bolestivé, když na ně zatlačím. Je to normální a mám počkat popř rozmasírovat, nebo je to nějaká vada? Děkuji za odpověď

Reklama

odpovědi (3)

Všechny odpovědi na tento dotaz pocházejí od kvalifikovaných lékařů

Nejlepší odpověď· 15. 11. 2022

Dobrý den,
mohlo by se jednat o milia, která je nutné odstranit, měla byste se dostavit ke kontrole k vašemu chirurgovi, který operaci víček prováděl. Po jejich odstranění se jizva zahojí.
S pozdravem
MUDr. Helena Singerová

2 adresy v Praha (kraj)
Plastický chirurg
16. 11. 2022

DOBRÝ DEN, TATO OTÁZKA PATŘÍ PŘÍMO VAŠEMU OPERATÉROVI.JE NUTNÉ, ABY VÁS VIDĚL A PORADIL VÁM, PROTOŽE TO CO POPISUJETE MŮŽE BÝT JAK NORMÁLNÍM PRŮBĚŽNÝM JEVEM HOJENÍ, TAK I POOPERAČNÍ KOMPLIKACÍ.SJ

15. 11. 2022

Vážená paní,
vzhledem k přístupu k tukovým váčkům skrz sliznici dolního spojivkového vaku , předpokládám, že se jedná o jizevnatý proces v hloubce, kde bylo preparováno. Na druhou stranu, může jít teoreticky i o určitý problém ve smyslu nesprávného hojení sliznice. Určitě byste se měla poradit s operatérem. Do vyjasnění problému spíše nedoporučuji tlakové masáže dol. víček.
S pozdravem, prim. Dr. V. Víšek, CSc., CAN Clinic.

Praha
Plastický chirurg, Intimní chirurg
Reklama

Najít další otázky

Podobné dotazy

Frakční laser
7 odpovědí, nejnovější odpověď: 26. 2. 2016

Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.

Poradit pacientovi
Zeptejte se lékaře