Zeptejte se lékaře Vyřešte své pochybností!

Ucpání cévy - kyselina hyaluronová

petrabrt · Praha · Vytvořeno: 18. 1. 2021 · Aktualizace: 27. 1. 2021

Dobrý den, mám velmi výraznou vrásku v glabelle, která byla řešena výplní. Efekt nicméně už po roce téměř odezněl. Chtěla bych jít znovu, ale zároveň mě velmi děsí riziko ucpání cévy a následné oslepnutí. Botox jsem zkoušela a byl bez efektu, vráska je totiž fixovaná. Kdyby došlo k tomu nejhoršímu, zjistí to doktor hned a je možné hned zasáhnout? Je riziko komplikací minimální? Děkuji

5 odpovědÍ

Všechny odpovědi na tuto otázku jsou od skutečných lékařů
  • Dr Alberto Leguina-Ruzzi MD PhD

    Dr Alberto Leguina-Ruzzi MD PhD

    27. 1. 2021 ·

    116 odpovědÍ

    Dobrý den,
    Předtím, než se rozhodneme, které ošetření by bylo pro vás to nejlepší, je třeba nejdříve posoudit kvalitu pleti a hlavní příčinu vrásek. Na základě posouzení pleti můžeme pak určit, jaký způsob ošetření by mohl být pro Vás ten nejlepší - ať už je to botulotoxin, kyselina hyaluronová nebo dermalizace. Máte-li zájem o více informací, sjednejte se prosím konzultaci se mnou, rád Vám vše vysvětlím.
    S pozdravem,
    Dr. Alberto Leguina-Ruzzi MD PhD
    Dermatolog, estetická dermatologie
    ABClinic Art & Beauty

  • ABClinic Art & Beauty

    ABClinic Art & Beauty

    27. 1. 2021 ·

    126 odpovědÍ

    Dobrý den,
    Zde bych nejdříve rád podotknul, že jak botox, tak i kyselina hyaluronová jsou přípravky, které se používají k léčbě vrásek, ale jejich indikace je jiná. Zatímco kyselina hyaluronová má vrásky vyplňovat, botox se využívá k tomu, aby nedocházelo k dalším pohybům svalů a vráska se vypla. Velice často se to kombinuje a bohužel, velice často také dochází k nesprávné indikaci použití. Obzvláště patrné je to například u ošetření, kdy pacientka projeví přání „si nechat píchnout botox, nebo výplň“, a lékař, který není ani plastickým chirurgem, ani dermatologem, to slepě udělá. Dnes se nabízí vícero možností léčby vrásek, ale je potřeba přistoupit ke klientovi vždy tak, že se nejdříve provede analýza problému, zhodnotí se typ, hloubka a lokalita vrásek, a poté se zvolí nejlepší terapie. Někdy může být delší terapie i lepší, a nemusí se použít ani botox, ani kyselina hyaluronová. Zde se vůbec nejedná o nějaké místní riziko, o kterém mluvíte, protože to je skutečně, při správné aplikaci lege artis, zcela zanedbatelné, spíše se jedná o dlouhodobou možnost výsledku. Důležité je, aby nedocházelo ke ztrátě mimiky nebo výrazu obličeje. I z tohoto důvodu je mnohdy lepší přistupovat k regeneraci tkáně, kůže a podkoží. A právě na to slouží například metoda redermalizace, na kterou se u nás na klinice specializuje náš dermatolog MUDr.Alberto Leguina-Ruzzi MD.PhD. Při ošetřeních využívá nejenom svých zkušeností, ale i umělou inteligenci k analýze pleti obličeje vrásek, poškození kůže

    číst dál
  • MUDr. Helena Singerová

    MUDr. Helena Singerová

    27. 1. 2021 ·

    142 odpovědÍ

    Dobrý den,
    doporučila bych vám návštěvu dermatologie v Asklepionu v Praze, Londýnská 39, kde vám během konzultace poradí, jaký výkon by byl pro vás vhodný.
    S pozdravem
    MUDr. Helena Singerová

  • IP Beauty

    IP Beauty

    26. 1. 2021 ·

    342 odpovědÍ

    dobrý den, já bych spíše doporučil kombinaci aplikace botulotoxinu a cca po 2-3 měsících doplnit výplní. Efekt bude výborný a množství výplně menší a tím i menší riziko nekrozy (dále pak udržovací dávku botulotoxinu) S pozdravem, MUDr. Radek Poláček

  • MUDr. Tereza Gabryšová

    MUDr. Tereza Gabryšová

    26. 1. 2021 ·

    173 odpovědÍ

    Dobrý den, k výplním v této oblasti používám kanylu, která je na konci tupá, proto je riziko ucpání cévy minimalizováno. Lékař by to samozřejmě zjistil ihned po aplikaci. Je možné okamžitě zasáhnout. S pžátelským pozdravem MUDr.Tereza Gabryšová klinika Yes Visage

Informace zveřejňované na Estheticon.cz, nemohou v žádném případě nahradit osobní konzultace mezi pacientem a lékařem. Estheticon.cz nepodporuje komerční produkty ani služby.