Sklerotizace dolní končetiny

KlaraVis
18. 6. 2021 · Poslední odpověď: 7. 12. 2021

Dobrý den, při cévním vyšetření mi byla zjištěna cituji: "VLEVO SF junkce bez insuficience, naznačená insuficience (diskrétní) SP junkce, insuf.perforator tvaru zešikmeného písmene H. Vpravo naznačená insuficience chlopně ve VPo. Na zákrok mám jít s levou končetinou, jedná se o sklerotizaci pod UTZ. Nejsem si jistá, zda je zákrok již teď nutný. Dále zda vždy jde při tomto postupu o sklerotizaci pěnou, která, jak jsem se dočetla, může mít nežádoucí účinky? Je vhodnější, bezpečnější jiný léčebný postup? Je vhodné podstoupit vyšetření krve před zákrokem? Dále mi bylo řečeno, že řešení je trvalé, ale jak se dočítám, nemusí to tak být, proto teď váhám, zda nepočkat a nenasbírat více informací. Děkuji.

odpovědi (3)

Všechny odpovědi na tento dotaz pocházejí od kvalifikovaných lékařů
Praha · 9. 12. 2021
Dobrý den, doporučuji vyšetření na jiném pracovišti a vyžádání si druhého názoru. Ošetření nemusí být trvalé, nemusí se povést a naopak může vyvolat hlubokou žilní trombózu.

Radek Vysohlid
Premium
3 adresy v Jihomoravský kraj, Moravskoslezský kraj, Praha (kraj)... · 7. 7. 2021
Dobrý den,
doporučuji podstoupit osobní konzultaci u specialisty, který doporučí pro Vás vhodný postup.

S pozdravem
doc. MUDr. Peter Baláž, Ph.D., FEBS, MHA
Klinika YES VISAGE
Říčany · 4. 7. 2021
Vážená KlaraVis,
stručně:
a) daný popis , který je zřejmě popis duplexní sonografie pro posouzení naléhavosti ošetření nestačí. Neobsahuje mimo číselné údaje o průměru žíly, která má být ošetřena a kvantitativní vyjádření insuficience ( tedy asi refluxu-tj. zpětného toku)
b) skleroterapie sklerotizační látkou v pěně, nemá větší rizika než ošetření tekutou látkou. zásadní kontraindikací je určitý typ srdeční vady.
c) dle situace jsou možné i jiné léčebné postupy
d) při skleroterapii není potřebné jakékoli laboratorní vyšetření
e) většina ošetření žil není ošetřením trvalým - jsou vždy nutné celoživotní kontroly
f) než váhat a sbírat informace (internet) je najít si lékaře, kterému budu důvěřovat, má dobrou pověst a pacienti jej doporučují ( ne na internetu!!)
g) na internetu jsoiu často nesmysly, kvalitu informací může posoudit jen odborník.
prim. MUDr. Jaroslav Strejček, CSc.
- Centrum dermatologické angiologie
- president České flebologické společnosti ČLS JEP

Najít další otázky

Podobné dotazy


Zeptejte se lékaře