Zeptejte se lékaře Vyřešte své pochybností!
meginka

Bolest lýtka a vrácení žil po odstranění varixů

Meginka · Vytvořeno: 12. 7. 2020 · Aktualizace: 28. 7. 2020

Dobrý den. 24 května jsem měla chirurgicky odstranění varixů z lýtka. Lýtko pořád bolí,modřiny jsou také, tomu bych ještě rozuměla. ale dnes jsem si všimla, že ty žíly které byly odstraněny se vrátily zpět. ne ve stejné velikosti jsou kratší ale udělaly se mi na jiných místech kde předtím nebyly. Jsem na mateřské dovolené s dvouletou dcerou, takže jsem na nohou celý den, do toho posiluji vlastní vahou, nebylo mi zakázáno. Způdobila jsem si to sama nebo se něco zanedbalo na sále.?musím navštívit svého lékaře, nebo nemám plašit. Vstřebá se to ještě, nebo teď nerozumím, co se stalo.(nosím kompresivni punčochu) Většinou se říká že se vrací po roce, po pěti letech... Proč mě po necelých dvou měsících... Moc děkuji za odpověď ?

3 odpovědi

Všechny odpovědi na tuto otázku jsou od skutečných lékařů
  • MUDr. Jana Vybulková Zavadilová

    MUDr. Jana Vybulková Zavadilová

    13. 7. 2020 ·

    139 odpovědÍ

    Dobrý den,
    je zcela normální, že se v oblasti, kde byla odstraněna větší varikózní žíla (a je jedno jakým způsobem - venectomie, podvazy, sklerotizace, laser, radiofrekvence), objeví následně v okolí rozšíření okolních větví, které s ní souvisely, častěji se objevují v dané oblasti metličkové žilky (většinou jen dočasně). Proto je nutné nosit co nejdéle a přísně kompresi a někdy bohužel ani to nemusí zabránit, že bude nutné odstranit časem i tyto žíly, pokud se z nich stanou nefunkční varixy. Je však příliš brzy toto posoudit, než se krevní oběh v oblasti zákroku "ustálí", trvá to minimálně rok a ve velkém procentu tyto dočasně rozšířené žíly zase zmizí.
    Více info najdete na mých stránkách sklerotizace.
    S pozdravem
    MUDr. Jana Vybulková Zavadilová
    Bioplastica s.r.o.
    1. klinika bioplastické chirurgie
    bioplastica
    sklerotizace

  • MUDr. Radek Vyšohlíd

    MUDr. Radek Vyšohlíd

    13. 7. 2020 ·

    23 odpovědÍ

    Dobrý den, od zákroku je to krátká doba, nicméně pokud máte pochybnosti, pak se jistě obraťte na pracoviště, kde vám výkon prováděli. Cvičení vlastní váhou by nemělo hrát roli. Pokud chcete znát druhý názor, tak vám nabízím možnost objednat na kontrolu a kontrolní ultrazvuk.
    S pozdravem Radek Vyšohlíd, www.venart.cz

Informace zveřejňované na Estheticon.cz, nemohou v žádném případě nahradit osobní konzultace mezi pacientem a lékařem. Estheticon.cz nepodporuje komerční produkty ani služby.