Dobrý den,chtěla jsem se zeptat, zda je možné zbavit se pigmentových skvrn na obličeji. Mám od kožní lékařky krém s UV faktorem 50+, ale stejně to nepomáhá. I přes tento krém se mi skvrny vytvářejí. Jak se mám ubránit před sluníčkem? Myslíte, že by pomohlo odstranění laserem? Jsem z toho docela nešťastná. Je mi 33 let. Děkuji mnohokrát za vaši odpověď. M.
Dobrý den,pigmentové skvrny lze odstranit laserem,ale mohou se objevit znovu.Dávejte si vyšši UV faktor než +50.Je lépe navštívit odborného lékaře dermatologa.
Vážená paní, při pigmentových skvrnách je nutnost mazat se krémy s vysokým UV faktorem. Odstranění pigmentových skvrn provádíme a je možné pomocí IPL. Doporučuji osobní konzultaci. S pozdravem FYMC.
Dobrý den, paní Míšo,
skvrny, které se Vám tvoří v obličeji s nejvěší pravděpodobností odstranit lze, třeba pomocí IPL, ale počítejte s tím, že ošetření bude každý rok potřeba zopakovat (nejlépe na púodzim), protože se asi jedná o hluboko uložený pigment, který sluneční paprsky do určité míry vytáhnou i přes maximální ochranu.
Eva Ondráčková

Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.