Dobrý den, před dvěma dny jsem si způsobila úraz nosu o kuchyňskou skříňku. Dvířka mě udeřila tak, že cca v polovině délky nosu na hřbetě vznikl veliký hrbol. Lékař mi řekl, že když nos není vybočený do strany situace se neřeší a mám si to ledovat. Mohu něco udělat, pro to aby hrbol na nose zmizel? Případně po jaké době si nos mohu nechat chirurgicky opravit? :) Dekuji
Dobrý den, určitě můžete podstoupit konzultaci s plastickým chirurgem a domluvíte se na postupu. Dva roky po úrazu je už z hlediska možné operace naprosto v pořádku.
S pozdravem
M. Molitor
Dobrý den,
pokud jste tak brzy po úrazu, je vhodné nosní kůstky narovnat hned a přiložit dlahu na nos a tamponádu dovnitř nosních dírek, aby se kůstky zahojily ve správném postavení. Pokud by se nosní kůstky zahojily ve špatném postavení, musela byste pak časem podstoupit operaci tzv. rhinoplastiku.
S pozdravem
MUDr. Helena Singerová
Dobrý den,
doporučuji Vám osobní konzultaci a vyšetření. Na základě vyšetření doporučíme vhodný postup.
S pozdravem
MUDr. Jiří Borský, Ph.D.
Klinika YES VISAGE

Vážená slečno, Váš popis úrazu se mi nelíbí. Lékař měl nepochybně provést RTG vyšetření /o tom se nezmiňujete/ a z toho posoudit, zda deformita vznikla zlomeninou nebo nikoli. Z toho by pak vyplynula další léčba. Doporučují Vám v této Vaší situaci, co nejdříve navštívit ORL pracoviště a nechat se tam vyšetřit a nechat si udělat RTG snímek. Případná repozice nosních kůstek by měla být provedena co nejdříve. Pokud se neprokáže fraktura, může jít např. o hematom a otok, pak bude léčba konservativní. Případná korektivní rhinoplastika se pak provádí obvykle s delším časovým odstupem /alespoň 1 rok/, neboť nejméně tuto dobu trvá regenerace tkání nosu /ať již po úraze nebo po operaci/.
Srdečně Vás zdravím,
prim. Dr. V. Víšek, CSc.
Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.