Dobrý den, před třemi týdny jsem byla na augmentaci, kulatý implantát pod sval. Po 14 dnech jsem chtěla odložit prsní pás, ale když ho sundám cítím nahoře na prsou velice nepříjemné pnutí, až tlačení, prsa i malinko tuhnou. Je třeba se znepokojovat nebo se jedná o běžný jev po operaci? Děkuji za odpověď.
Dobrý den Lenko,
Vámi popisované pnutí a podobné pocity mohou přetrvávat kolem 2-3 měsíců od operace. Jinak bych nyní již doporučil masírování prsů směrem dolů. A samozřejmost by měla být kontrola operatérem. Zdravím Dr. Horyna Pavel.

Dobrý den,
s vaším problémem se obraťte na pracoviště, kde vám augmentaci prováděli. Zdraví Dr. Vraspírová
Dobrý den,
já bych se neznepokojovala, zatím jste moc krátce po zákroku a takové " zvláštní " pocity můžou ještě nějakou dobu přetrvávat. Pro váš lepší pocit bych možná ale doporučila navštívit Vašeho operatéra.
Krásný den přeje Tým Formé Clinic
Zdravím Vás, Pokud obě prsa mají stejný tvar a velikost a nepne pouze jen jeden prs, pak se jedná o naprosto běžný průběh. Ve větší míře tyto pooperační "obtíže" přetrvávají minimálně dva, ale i tři měsíce. Nicméně do roku od operace se čas od času mohou objevit krátkodobé podobné pocity. Přeji hezký den MUDr. Otakar Lucák, plastická chirurgie Ostrava
Asi po třech týdnech byste se znepokojovat nemusela, ale znepokojovalo by to mne jako operatera, kdybyste mi to jako má pacientka nedala vědět.
Jinými slovy s tímto problemem se obraťte na svého operatera, ten ví nejlépe "jak to vypadá uvnitř" a pomůže nejvíce.
Zdraví Dr. Tomášek ***********
Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.