Dobrý den. Ráda bych se zeptala, zda je možné nechat si odstranit stehy z horních víček atestovanou zdravotní sestrou, jinde, než na klinice, kde jsem byla operovaná. Jaká jsou případná rizika ? Místo bydliště mám od kliniky 200 km a jela bych tam pouze z tohoto důvodu. Oeratér mi tuto variantu sám navrhl. S blížícím se termínem vyndání stehů jsem však znejistila. Děkuji předem za případnou dpově'd.
Dobry den, určitě by bylo lepší, když by Vám vyndavali stehy tam, co jste byla operovaná a také Vás zkontrolovali.zdravi dr vraspirova
Všichni navrhujemne stejnou variantu. Zdraví MUDr. Tomášek, plastický chirurg,
Vyjadřujte se, prosím, ke kvalitě našich odpovědí
Dobrý den,
tato varianta je samozřejmě možná a mnohé moje pacientky toho také využívají a nechávají si stehy vyndat mimo naše pracoviště. Nevidím v tom žádný problém, pacientka je informována, jak jsou stehy vloženy a jak je možné je vyndat. Oční víčka se šijí buď pokračujícím stehem nebo intradermálním tedy vnitřním stehem.
Jsem s pacientkami domluvená, že mi pak pošlou fotky a také další kontroly probíhají tímto způsobem. Kdy jizvy masírovat, jak dlouho atd. a tak využít komunikační dovednosti dnešní doby.
S pozdravem
MUDr. Helena Singerová
Plastický chirurg
Asklepion – Institut klinické a estetické medicíny
Plastická chirurgie
Londýnská ***********
Tel: **********
Hezký den,
doporučuji vážit cestu a nechat si stehy odstranit od operatéra. Nejde jen o vytažení stehů, ale také o zhodnocení průběhu hojení. Rovněž při případných komplikacích by mohlo dojít k "nedorozumění".
Dr. Vidura
Dobrý den,
též bych doporučila návštěvu Vašeho operatéra.
S pozdravem
MUDr. Tereza Gabryšová

Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.