Desinfekce jizev

Lucka39716
10. 3. 2010 · Poslední odpověď: 14. 3. 2010

Dobrý den 24.2.10 jsem podstoupila augumentaci a 9.3.10 jsem byla vyndat stehy jizvy když se umeju tak postříkám septonexem zakreju buničinou a obléknu podprsenku a pás.chtěla jsem se zeptat jak dlouho to mám ještě ošetřovat postřikem septonexu?a jestli bych jizvy mohla mazat framikoinem nebo na to přikládat zábal z řapíkového odvaru?vždycky všechno mažu framikoinem nebo řapíkovým odvarem a rychle se to zahojí.ale bojím se abych si tam neco nezanesla děkuji za odpověd.Lucka

Reklama

odpovědí (5)

Všechny odpovědi na tento dotaz pocházejí od kvalifikovaných lékařů

Nejlepší odpověď· 11. 3. 2010

Vážená slečno,

dokud jsou v ráně stehy, je nutno tuto ránu dezinfikovat. Po odstranění stehů, při předopkládaném bezproblémpovém hojení, již není nutno dezinfekci aplikovat. Tedy v této době a po dobu dalších 6-8 týdnů Vám doporučuji čerstvou jizvu 2x/den promašťovat, velmi vhodná je "modrá" Indulona, vyškvařené vepřové sádlo, měsíčková nebo heřmánková mast. Domnívám se, že aplikace antibiotické masti /Framykoin/ není vhodné, žádným kožním jistě zánětem netrpíte. Proti zábalu z bylinek nic nenamítám. Jste 2,5 týdne po operaci, v této době doporučuji svým pacientkám pouze nosit speciální elastickou podprsenku /celkem po dobu 4 týdnů od operace/, pás je nutno aplikovat pouze při operačním přístupu z podpažní jamky. Pokud máte nějaké nejasnosti ohledně doléčování a hojení, obraťe se na svého operatéra.

Srdečně Vás zdravím,
prim. MUDr. Vlastimil Víšek, CSc., plastický chirurg.

3 adresy v Jihomoravský kraj, Praha (kraj), Ústecký kraj...
Estetická chirurgie, Estetická medicína
14. 3. 2010

Framykoin vyřaďte, stačí sprchy s nedráždivám mýdlem. Zdraví Dr. Tomášek ********

Praha
Plastický chirurg
12. 3. 2010

Dobrý den. A jaké máte s ranami obtíže? Co popisujete yse používá při zánětech ran. Je - li jizva klidná, není třeba o ni takhle pečovat. Domluvte se se svým operatérem. Nashledanou, dr. Remeš

Chrudim
Plastický chirurg
10. 3. 2010

Dobrý den, po 2 týdnech od operace již musí být kožní rána zhojena, tedy není nutné desinfikovat. Framykoinová mast je mast antibiotická a používá se v případě hnisání v ráně. Jinak je používání spíše rizikové se vzniku případné alergie na antibiotika. Postačí promazávat Indulonou. s pozdravem dr.Paděra

Praha
Plastický chirurg
Reklama

Najít další otázky

Podobné dotazy

Labioplastika
3 odpovědi, nejnovější odpověď: 25. 11. 2009
Modelace prsou s augmentací
3 odpovědi, nejnovější odpověď: 8. 8. 2022
Zvětšení prsou
5 odpovědí, nejnovější odpověď: 29. 1. 2015
Abdominoplastika
3 odpovědi, nejnovější odpověď: 15. 6. 2011

Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.

Poradit pacientovi
Zeptejte se lékaře