Neinvazivní rhinoplastika - komplikace

AN
24. 2. 2022 · Poslední odpověď: 21. 4. 2022

Dobrý den, v pátek jsem byla na neinvazivní rhinoplastice výplní na bázi kyseliny hyaluronové, v pátek a sobotu vše ok, v neděli ráno mě začaly pálit oči, bolet hlava a mám pocit oteklých víček, je to po zákroku normální? Paní doktorka mi říkala, že ano, že se může jednat o otok, který se s gravitací přenáší a měl by do 3-4 týdnů vymizet, mám strach, aby se nejednalo o nějakou kompolikaci s tím spojenou. Moc děkuji!

Reklama

odpověď (1)

Všechny odpovědi na tento dotaz pocházejí od kvalifikovaných lékařů

22. 4. 2022

Dobrý den,

Otok opravdu může být fyziologický, ale neměl by trvat tak dlouho. V prvním dnech je určitě velmi důležité tyhle věci sledovat a popřípadě se přijít za lékařem ukázat, pokud se děje něco neobvyklého. Jelikož se jedná o neinvazivní rhinoplastiku - tedy aplikace HA do oblasti nosu, je důležité si dát pozor a vybrat si ošetření, které provádí vysoce kvalifikovaný školený lékař a kvalitní preparát. Na Aether Clinic tohle ošetření vůbec neposkytujeme, jelikož v jeho výsledky nevěříme a pokud je špatně provedeno, může dojít i k oslepnutí pacienta.

Každopádně pokud se v tomto případě neprojevuje začervenání či modřiny v okolí nosu a víček, otok není bolestivý a je vše v pořádku, tak to může být fyziologický posttraumatický otok či alergická reakce na látku. Určitě je ale zapotřebí tohle konzultovat s doktorem napřímo.

MUDr. Olha Sydoriak
Dermatolog
Tým Aether Clinic

Praha
Estetická medicína, Dermatologie
Reklama

Najít další otázky

Podobné dotazy

Rhinoplastika
2 odpovědi, nejnovější odpověď: 30. 6. 2022
Rhinoplastika
2 odpovědi, nejnovější odpověď: 21. 1. 2021
Liposukce
1 odpověď, nejnovější odpověď: 22. 1. 2026
Křečové žíly
3 odpovědi, nejnovější odpověď: 18. 3. 2020
Neinvazivní liposukce
Žádné odpovědi
Otoplastika
5 odpovědí, nejnovější odpověď: 2. 12. 2021
Otoplastika
2 odpovědi, nejnovější odpověď: 21. 11. 2023
Neinvazivní liposukce
8 odpovědí, nejnovější odpověď: 31. 1. 2014
Laserová rejuvenace vagíny
2 odpovědi, nejnovější odpověď: 25. 9. 2020
Zvětšení prsou
2 odpovědi, nejnovější odpověď: 28. 9. 2021

Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.

Poradit pacientovi
Zeptejte se lékaře