Klepnutím na obrázek jej zobrazíte v plném rozsahu

Odstranění jizev po akné (rolling jizev)

Nikol215699
18. 2. 2014 · Poslední odpověď: 10. 3. 2015

Dobrý den,

chtěla jsem se zeptat, jestli existuje nějaká účinná metoda odstraňování jizev po akné, konkrétně toho druhu jizev, kterým se v zahraničí říká tzv. rolling scars. (viz obrázek) Zkoušela jsem snad všechny v ČR dostupné druhy ošetření jako laser, mikrojehličkovou metodu či různě silné TCA peelingy. Vše s nulovým výsledkem. Po přečtení zahraničních článků jsem zjistila, že v zahraničí mají v tomto směru pokročilejší techniky. Například velký úspěch na tyto typy jizev má tzv. subcize jizvy a následná augmentace. Proto se Vás chci zeptat, jestli je možné v ČR nyní podstoupit tyto druhy ošetření? Mohli byste mi prosím doporučit lékaře nebo kliniku, která se jizvami po akné intenzivně a úspěšně zabývá?

Moc děkuji za Váš čas a odpověď.

S pozdravem.

Reklama

odpovědi (3)

Všechny odpovědi na tento dotaz pocházejí od kvalifikovaných lékařů

Dobrý den,

na tento typ jizev používáme i subcize a augmentace, většinou stačí jemnější metoda skinbooster, kdy subcizi dělá kanylka a augmentaci a stimulaci tvorby vaziva provádí stabilizovaná kyselina hyaluronová. Stimulaci tvorby kolagenu z hloubky dokáže i plasma. Většinou je potřeba kombinace metod.

S přátelským pozdravem MUDr.Tereza Gabryšová dermatolog kliniky GHC Praha

Dobrý den, jizvy po akné řešíme poměrně úspěšně pomocí laserového frakčního resurfacingu CO2RE. Jedná se o plošné ošetření obličeje. Cena zákroku je 10 000 Kč, před jeho provedením je nutná antibiotická terapie.

V případě zájmu se na nás neváhejte obrátit, na osobní konzultaci spolu můžeme probrat více.

S pozdravem MUDr. Helena Zdobinska Reisingerová

Klinika Mediestetik,

Ano , všechny metody máme, není nic o čem bych věděl, že funguje a existuje, leč bychom to neměli. Chirurgické metody jsme dělali vždy. Jizvy ale odstranit nelze, je možné je jen korigovat a to chce trpělivost. pokud se stavíte, lze to alespoň probrat, vyzkoušet některé metody atd.

(0)
Praha
Plastický chirurg, Estetický lékař ...
Reklama

Najít další otázky

Podobné dotazy

Mikrodermabraze
3 odpovědi, nejnovější odpověď: 6. 7. 2018
Jizvy po akné
3 odpovědi, nejnovější odpověď: 4. 5. 2020
Laserová léčba akné
1 odpověď, nejnovější odpověď: 4. 12. 2012
Jizvy po akné
2 odpovědi, nejnovější odpověď: 25. 7. 2023
Korekce jizev
21 odpovědí, nejnovější odpověď: 4. 2. 2013
Jizvy po akné
4 odpovědi, nejnovější odpověď: 16. 2. 2017
Jizvy po akné
6 odpovědí, nejnovější odpověď: 6. 1. 2015
Plazmaterapie
10 odpovědí, nejnovější odpověď: 5. 12. 2019
Jizvy po akné
7 odpovědí, nejnovější odpověď: 18. 5. 2020
Jizvy po akné
4 odpovědi, nejnovější odpověď: 16. 9. 2013

Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.

Poradit pacientovi
Zeptejte se lékaře