Dobrý den,
jsem pátý týden po rhinoplastice, nítě se stále nevstřebaly, mám obavu, aby mi po nich nezůstaly dírky. Kdy by měly správně nítě vypadnout/vstřebat se? Obracím se zde na diskuzi, jelikož můj chirurg není schopen ani ochoten odpovědi bohužel...
To je ještě brzo, pokud stehy nevypadnou po 2-3 týdnech pak je odstraní operatér. Ze stehových jizev na sliznici strach mít nemusíte.
Zdraví MUDr. Tomášek, plastický chirurg,
Vyjadřujte se, prosím, ke kvalitě našich odpovědí…
pokud byly užity resorbovatelné stehy - tj ty, jejichž část pod sliznicí se rozpustí a tím dojde k odpadnutí zbytku- pak záleží na druhu, variabilita je od 14 dní do několika měsíců, tyto stehy se při rhinoplastice užívají hlavně , protože jsou měkké a nepíchají v nose, z mé zkušenosti po druhu Vikryl rapid dirky nezůstávají , I když stehy setrvají 3 týdny, přeji hezký den prof dušková ps možná by stálo za to se zeptat , jaký material byl ve vašem konkrétním případu použit, abyste měla klid.
Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.