Dobrý den,narodila jem se s pol.synd.V roce 2001 jsem byla poprvé na rekonstrukci pr.prsu(Královské Vinohrady-Mudr Nejedlý),bylo mi 20let,nyní mi bude 30let a na jiné operaci jsem nebyla od r.20O1.Mé dotazy 1)je nutné vyměnit implantát,když jej v sobě mám skoro 10let?Levé prso mám své,ale není asymetrické s tím pravým.Je daleko větší. 2)hradila by pojišťovna výměnu impaltátu pravého prsa a rekonstrukci-úpravu levého prsa,aby byla prsa aspoň trochu stejná? 3)jsem ve stádiu IVF(umělého oplodnění.Kdybych měla dítě,je možné kojit i pravého prsu,které má v sobě implantát?Předpokládám,že z levého ano,když je mé,tj neoprerované a od přírody v pořádku.Mám v plánu jít do budocna na operaci, 4)byla by operace vhodná v době mateřské dovolené?Či popř,v době,kdybych byla ne rizikovém těhotenství-měla neschopenku od prvního měsíce až do porodu?Moc děkuji za odpověď.
Dobrý den. Nejsem odborník v posudkovém lékařství, a proto neznám přesnou definici dlouhodobé nemoci a tělesného postižení. Ve Vámi popisované situaci však nebude možno žádným operačním postupem dosáhnout funkční ani vzhledové úpravy do obvyklého stavu, tedy normy. Nevím, je -li to možné, ale zkusil bych se obrátit na jiného lékaře k vyjádření a klasifikaci zdravotního stavu. Obdivuji Vás a přál bych Vám usnadnění situace.Nashledanou, dr. Remeš
Posouzení práceschopnosti a účasti na společenském životě musí být prvním aspektem hodnocení každé vrozené vývojové vady. U P. sy se jedná o celoživotní!!! problém, který je sice možno operovat, nicméně nikdy nelze dosáhnout plné normy. Je pravda, že dítě se naučí užívat preferenčně zdravou ručičku relativně snadno a postiženou ručičku bude dobře zapojovat, takže jistě bude ve většině činností zcela soběstačné. Nicméně to neznamená, že bude moci zacházet s postiženou končetinou zcela jako se zdravou. Vždy bude mít proto omezený výběr zaměstnání a určitých druhů dalších činností např. sportu, hry na hudební nástroj apod. V ranné dospělosti je možno korigovat i tvar hrudníku respektive provést rekonstrukci chybějícího prsu, ale i v tomto případě můžeme dosáhnout pouze kompromisu.Přeji hezký den prof. Dušková
doc Nejedlý stále pracuje ve FNKV, má ambulanci út 14-15, pá 9-12, přeji hezký den prof Dušková
Milá Martino, jsem přesvědčená, že máte kvalitní implantát, který není potřeba nyní vyměnit.Přála bych Vám splnění Vašeho snu a klidné těhotenství.Kojení pravděpodobně z levého zdravého prsu bude bez problémů.Korekční operaci- tak jak jste ji popsala ale rohodně by bylo z mnoha důvodů nesmyslné podstoupit v době mateřské dovolené nebo dokonce v období rozikového těhotenství......
Zkrátka v nejbližším čase klidné těhotenství,odkojení, mateřská dovolená a teprve po nějaké době, kdy ukončíte kojení si vyberte vhodné pracoviště i s ohledem na Vaše bydliště, kde chcete být operována.
1/ Podle mého názoru není třeba vyměňovat implantát, když "nezlobí". 2/ Záleží na způsobu indikace k výměně implantátu, tedy na lékaři který by to měl operovat. Jsem však skeptický v tom, že by výměnu hradila pojišťovna - zkuste to. 3/ Máte-li vývojově zachovanou žlázu není důvod k tomu, abyste nekojila i s Polandovým syndromem postiženým prsem. 4/ Operace je vhodná až po ukončení laktace, kdy už se vůbevc netvoří mléko. Jiná věc je opatrnost po operaci v souvislosti s péčí o malé dítě. Operovaná v těhotenství být nemůžete. Zdraví Dr. Tomášek ************
Dobrý den,
rozhodně Vám doporučuji plasticko-chirurgickou operaci až po těhotenství. Jinak byste si mohla výsledný efekt poškodit. Těhotenství i kojení může tvar poprsí ovlivnit. Medicom VIP je privátní klinikou, zákrok byste si musela plně hradit.
S přátelským pozdravem,
Ing. Monika Janáková
Marketingová managerka Medicom VIP

Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.