Rychlé vstřebávání výplně nosoretních rýh ze stresu

kahoba
20. 10. 2014 · Poslední odpověď: 24. 10. 2014

Dobrý den, na zacatku kvetna jsem si nechala aplikovat kyselinu hyaluronovou do nosoretnich ryh. Bylo to poprve.Mam pocit, ze uz se zacina viditelni vastrebavat s ryhy jsou opet vice videt.Je to mozne po tak kratke dobe? Je mozne zakrok opakovat.Mam poslední dobou vice stsrosti a stresu a celkove jsem hodne vycerpana.Muze to s tim souviset? Diky za odpověď! K.

odpovědí (11)

Všechny odpovědi na tento dotaz pocházejí od kvalifikovaných lékařů
Praha · 22. 10. 2014
Nejlepší odpověď
Jsem opravdu rád, že má odpověď byla dostatečně srozumitelná a splnila Vaše očekávání. Takto otevřeně a jasně se snažím komunikovat se všemi svými pacienty po celou dobu mé lékařské praxe. Ve věci cestování máte samozřejmě pravdu. Nebylo by účelné kvůli aplikaci injekce absolvovat cestu z Prahy do Ostravy. V Praze samotné je navíc opravdu dost dobrých odborníků, jen je potřeba najít toho pravého. Nicméně, člověk nikdy neví a třeba se někdy najde nějaký jiný plasticko-estetický zákrok, kvůli kterému by i za to stálo dojet až sem k nám. :)
Pokud byste měla zájem pokračovat ve sledování mých obdobně laděných sdělení na téma plastické chirurgie, pak to bude velice brzo možné, a to přímo na mých stránkách: www.otakarlucak.com Těsně před spuštěním je zatím u nás v ČR zcela ojedinělá rubrika, kterou připravuji a má název: Omyly, pravdy a lži v plastické chirurgii. Myslím, že už název samotný je vše vypovídající. Zdravím vás a přeji hezký večer. MUDr. Otakar Lucák
Praha · 23. 10. 2014
Děkuji vám a držím naopak i já palce. Lucák
Praha · 22. 10. 2014
Zdravím Vás. Tak jak to popisujete, se vše jeví jako běžný průběh. Na to, jak rychle se kyselina hyaluronovvá vstřebává, má velký vliv velké množství faktorů. Jedním z hlavních je kvalita aplikované kyseliny hyaluronové. Všichni výrobci tvrdí, že ta "jejich kyselina, je nejlepší. Mohu otevřeně říci, že tomu tak není. Velkou roli dále také hraje, kdo a s jakými zkušenostmi vám aplikaci kyseliny provádí. Na neméně stejné úrovni je předaplikační hloubka vrásky a zejména její umístění!! Ta samá kyselina aplikovaná v jeden okamžik jedněma rukama, se u vrásek horního rtu může vstřebat do 3 měsíců, ale ta samá, aplikovaná hned těsně vedle do vrásky na tváři vydrží i dva roky. Podle mých osobních zkušeností se výdrž efektu těch nejkvalitnějších výrobků kyseliny hyalurové pohybuje právě mezi 3- a dokonce až 36 měsíci. Až tak velké mohou být rozdíly. Aplikace lze provádět stále a opakovaně. Ba naopak. To je dokonce právě ten správný způsob. Jít na další aplikaci ne podle času, který uplynul v kalendáři od poslední aplikace, ale podle toho, jak to právě obličej potřebuje. U někoho to bude trochu dříve a u někoho trochu později. Přeji hezký den. MUDr. Otakar Lucák, plastická chirurgie Ostrava - Cleopatra clinic
Premium
Praha · 22. 10. 2014
Dobrý den,
obávám se, že bez osobní konzultace Vám nebudu schopna příliš poradit. Souhlasím s kolegy nade mnou, že vždy je důležité brát zřetel na použitý materiál a množství aplikované látky. Pravdou je, že v rámci naší kliniky aplikaci kyseliny hyaluronové do nosoretních rých provádíme minimálně, jelikož příčina bývá mnohdy v úplně jiné části obličeje. Ve většině případů se jedná o pokles tkání, které se mohou takto projevovat. Pokud se vyplní pouze nosoretní rýha problematiku neřešíme, pouze přidávám objem do míst, kde to není příliš žádoucí.

Doporučuji tedy absolvovat osobní nezávaznou konzultaci na některém z našich pracovišť, kde Vám všechny Vaše dotazy zodpovíme a případně Vám nabídneme vhodné řešení.

Příjemný zbytek dne,
MUDr. Monika Kavková
primářka Estetické a korektivní medicíny na Klinice YES VISAGE
Premium
Ústí nad Labem · 20. 10. 2014
Není kyselina hyaluronova jako kyselina hyaluronova.... Existuje velmi mnoho výrobku na teto bazi, ale jedny jsou kvalitnejsi a jine mene kvalitni.Mela byste vedet, Jakym pripravkem jste byla osetrena a pak by byla snadnejsi odpoved.Zakrok je mozne samozrejme opakovat, ale sverte se do rukou odbornikovi s kvalitnim materialem.Hodne stesti Dr Blanka Vraspirova
Litovel · 20. 10. 2014
Dobrý den,
jak rychle se výplň kyselinou hyaluronovou vstřebává záleží na mnoha faktorech -
typu výplně, technice aplikace a také na Vašem metabolismu a mimice obličeje.
Zákrok určitě můžete opakovat.
S pozdravem
MUDr.Iveta Fremlová
Premium
Praha · 20. 10. 2014
Pokud jste vlivem stresu třeba i trochu zhubla (kolikrát stačí 2-3 kg), může to být vidět na hloubce nosoretních rýh. Typ hyaluronové výplně také hraje roli, některé vydrží velmi krátce, jiné standardně spíše rok.
Příjemný den,
MUDr. Nina Koutná, Klinika GHC Praha
Praha · 20. 10. 2014
Stres všeobecně vede k "rychlejšímu stárnutí". Já si troufám tvrdit, že i stres může urychlit vstřebávání injektibilního syntetického materiálu, ale hlavně tvorbu vrásek a pocit strhaného obličeje.
Kvalita použitého materiálu hraje roli...

Zdraví MUDr. Tomášek, plastický chirurg,
vedoucí lékař Centra estetické plastické chirurgie DaTOM

Prosím, hodnoťte naše odpovědi
Premium
Praha · 20. 10. 2014
Dobrý den,

řidší gely kyseliny hyaluronové skutečně vydrží kolem 6 měsíců. Do nosoretních rýh se snažím aplikovat hustší gely, které v té oblasti vydrží rok i déle, ale napoprvé, aby si člověk zvykl a výsledek byl co nejpřirozenější a aplikace byla levnější, tak se mohou aplikovat i řidší gely. Kromě vlastností gelu závisí i na každém organismu, aktivitě enzymů, Vaší mimice, zvyklostem při ošetřování, jak dlouho ve tkáni vydrží.

S přátelským pozdravem MUDr.Tereza Gabryšová dermatolog kliniky GHC Praha
Černošice · 20. 10. 2014
Dobrý den,souhlas s panem kolegou Šmuclerem,záleží na druhu aplikované výplně.
Některé nevydrží ani měsíc,některé až rok.Jsou i výplně, které složením nejsou na bazi kys.hyaluronové vydrží až dva roky.
MUDr.J.Kačírková
Premium
Praha · 20. 10. 2014
To není zas tak krátká doba. Leč extrémně záleží na materiálu, který byl použit. Mnohé se vstřebávají mnohem rychleji díky své stavbě. Také jsou často levnější a je to znát...Může to být i aplikací lékaře do špatné vrstvy. Stres bych z toho nevinil, to byste musela mít záněty v místě plikace, nebo něco takového.

Najít další otázky

Podobné dotazy


Zeptejte se lékaře