Dobrý den, chtěla bych se zeptat po jaké době mohu prsa osprchovat pouze vodou. Na operaci jdu v srpnu a popravdě řečeno bez sprchy si to neumím moc dobře představit. A také z jakého důvodu se nesmí oplachnout,naopak co se týče jiných jizev třeba po slepáku bylo spíše doporučeno jizvu sprchovat pro lepší hojení.Děkuji za odpověd
Nevím, jak jinde, ale moje pacientky po augmentaci se sprchují hned od druhého dne po výkonu. Můj názor a moje zkušenosti potvrzují, že voda hojení nijak neublíží, právě naopak. Má-li však váš operatér jiný názor, jistě se řiďte jeho pokyny. Zdraví Dr Svoboda
Sprchovat můžete již asi za 10 dní po operaci.Ostatní detaily k tomuto zákroku najdete na našich stránkách S pozdravem MUDr.Lucák,Ostrava
Dobrý den, moc ráda bych podstoupila augmentaci prsou a korekci dvorců. Prsa mám tuberózní a nesimetrická. Sním o kulatých implantátech - plnější trojky (nyní mám zhruba dvojky). Problémem je, že nevím, co je správně. Již jsem navštívila dvě kliniky - na jedné mi bylo řečeno, že kulaté implantáty ano, ale první udělat korekci dvorců a po zahojení jizev podstoupit augmentaci kulatými implantáty. Na druhé mi bylo řečeno, že nejlépe udělat vše najednou ale URČITĚ použít anatomické implantáty, protože kulaté by u mě nevypadaly dobře. Jak se v takové chvíli zachovat, jak se rozhodnout? Věřím, že anatomické implantáty můžou být super, ale ráda bych tzv. "push up" efekt kulatými. Na druhou stranu, co když u mě opravdu kulaté nebudou vypadat dobře?
Mockrát děkuji za odpověď, Barbora
Dobrý den,
vše záleží na tom, jak velká prsa byste si představovala mít, podle toho zvolit i tvar implantátů, pokud byste chtěla implantáty kolem velikosti 210 ml, pak byste mohla mít i kulaté, u větších bych doporučovala anatomické, které lépe drží tvar prsou.
Ale pokud byste byla spokojená s velikostí prsou, stačila by modelace, jejíž obrovskou výhodou je, že nemusíte myslet na výměnu implantátů, která se doporučuje po 10 až 15 letech. Navíc po augmentaci budou prsa i těžká a je nutné stále nosit podprsenku, aby se příliš neprověsila a nevisela.
S pozdravem
MUDr. Helena Singerová
Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.