Broušení jizev

Uzivatel
27. 2. 2007 · Poslední odpověď: 6. 3. 2013

Dobrý den. Před třemi měsíci jsem měla autonehodu a zůstala mi na obličeji jizva. Chtěla bych se zeptat na tzv. broušení. V čem tento zákrok spočívá, jak dlouho se hojí a jaké můžu očekávat výsledky. Děkuji

Reklama

odpověď (1)

Všechny odpovědi na tento dotaz pocházejí od kvalifikovaných lékařů

Dobrý den, paní Petro,
3 měsíce stará jizva není k broušení dostatečně "vyzrálá". Brousit je vhodné jizvy starší 6-ti měsíců. Každopádně v tuto chvíli je možné lepšímu vzhledu jizvy napomoci pravidelnými masážemi, případně měkkým laserem.
Eva Ondráčková

Související dotazy

Bulka po neštovicích

Lucie94
9. 9. 2020 · Poslední odpověď: 29. 9. 2020

Dobrý den, před několika lety jsem měla neštovice a jeden z pupínků se mi zapouzdřil do tvrdé bulky. Za tu dobu se mi kolem bulky vytvořila velká jizva (cca 3 cm), která je citlivá na dotek. Chtěla bych se poradit, jak a kde mám řešit odstranění bulky a jizvy. Děkuji za odpověď.

odpovědi (2)

Dobrý den,
souhlasím, prioritní je vyšetření.

S pozdravem
MUDr. Tereza Gabryšová
Klinika YES VISAGE

Atrofická jizva na nose

lena_h411589
lena_h411589
18. 4. 2017 · Poslední odpověď: 24. 4. 2017

Dobrý den, koncem února jsem absolvovala odstranění menšího hrbolku na špičce nosu laserem (kromě dalších na těle). Při hojení se mi však vytvořila na nose atrofická jizva ve tvaru důlku. Moje ošetřující lékařka mi vysvětlila, že se jednalo o hemangiom, který bývá hluboko uložen a nos je více rizikový. Škoda jen, že mě mi toto nesdělila už před výkonem, ten hrbolek nebyl zas tak velký. Bohužel i moje chyba, že jsem se více neptala a zákrok jsem brala jako banální.
Abych však pokračovala dál. Při kontrole, po šesti týdnech, mi byl nos znovu ošetřen laserem (1x) na podporu tvoření kolagenu a na podzim bych se měla přijít ukázat. Nevím, nejsem odborník, ale není to málo? Přece jen to je na nose a je to dost vidět. Proto bych se ráda informovala, jak se toto řeší na jiných pracovištích a jaké další alternativy přicházejí v úvahu. Nerada bych něco zanedbala. Předem děkuji moc za odpověď. Pardubický kraj, 56 let

odpovědi (2)

No tato jamka se asi nevyplní hned tak, ale určitě bych počkal do roka od výkonu. Někdy se to opravdu vyplní. Na hrotě nosu je situace opravdu někdy složitá.
Zdraví MUDr. Tomášek, plastický chirurg,
Vyjadřujte se, prosím, ke kvalitě našich odpovědí…

Reklama

Najít další otázky

Podobné dotazy

Odstranění jizev laserem
2 odpovědi, nejnovější odpověď: 28. 11. 2012
Operace dolních víček
3 odpovědi, nejnovější odpověď: 5. 2. 2020

Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.

Poradit pacientovi
Zeptejte se lékaře